NEMCE ZANIMA SLUČAJ UBISTVA KAZIMIROVIĆA! Sve se dešava zbog zločina POČINJENOG NAD ŽENOM
Davor Pernić, Foto: Privatna arhiva

surovo ubistvo

NEMCE ZANIMA SLUČAJ UBISTVA KAZIMIROVIĆA! Sve se dešava zbog zločina POČINJENOG NAD ŽENOM

Pernić je uhapšen 25. avgusta, a mesec dana nakon toga privedena je i Maja Bandukić sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi i koju je optužio da mu je saučesnica

Objavljeno:

Nemačku interesuje šta je urađeno u istrazi i da li će ubistvo njihove državljanke biti rasvetljeno i počinilac pravosnažno osuđen.

- Da bi saznali u kojoj je fazi istraga obratili su se pravosođu u Negotinu saznaje Blic od izvora bliskog pravosuđu.

Za ubistvo Dragane Jozeljić, njene majke Ljubinke Oprikić (76), ujaka Raje Kazimirovic (72) i babe Dragice Kazimirović (93), 7. avgusta ove godine na salašu u Velja Vratni na obodu Jabukovca, osumnjičen je meštanin Davor Pernić (35).

Pernić je uhapšen 25. avgusta, a mesec dana nakon toga privedena je i Maja Bandukić (26) sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi i koju je optužio da mu je saučesnica. I Damir i Maja su trenutno na neuropsihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Na veštačenje, na predlog Višeg tužilaštva, prvo je upućen Pernić, a skoro mesec dana posle njega i Maja Badukić, kojoj je krajem prošlog meseca produžen pritvor jer je, kako je naveo sud "bila u vezi sa Pernićem i znala je, a nije prijavila da on poseduje oružje."

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji je se tereti da je bio u duševno poremećenom stanju, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Badukić.

Pored toga, još se čekaju i rezultati forenzičkih analiza za oružja koje je nađeno na imanju Pernićevog oca, ali i mobilna komunikacija između njega i Maje Badukić. Još se proverava i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

Osumnjičeni Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, 18 dana nakon što su nađeni leševi na imanju, a na prvom saslušanju priznao je zločin. Ispričao je da je na imanje Kazimirovića došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom, te da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Na saslušanju kod tužioca je naveo da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Badukić. Nepunih mesec dana nakon toga. Pernić je promenio iskaz i naveo da mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala, u dve žrtve te da je sve uradio po njenom nagovoru.

Nakon toga, uhapšena je i Maja Badukić, i to kada je, po pozivu tužilaštva, doputovala iz Austrije da bi dala izjavu. U početku je negirala da je bila u vezi sa osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmilije dići u vazduh.

Osumnjičeni Pernić je, kako se sumnja s imanja Kazimirovića odneo oko 500 evra. Dok se osumnjičeni za četvorostruko ubistvo zadovoljio sićom, Rajin sin Nenad je veću deviznu sumu našao posle sahrane oca i babe. Pročešljao je prostorije u domu Kazimirovića koje je prethodno i policija, detaljno pregledala, i u jednoj sobi u podrumu našao je desetak hiljada evra.

Dok se čekaju rezultati, što neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, što forenzičke analize oružja, istraga je takoreći uz fazi mirovanja. Naime, ne pozivaju se ni svedoci koji bi trebalo da ispričaju svoja saznanja o samom zločinu, žrtvama, njihovom odnosu, s osumnjičenim, ali i vezu ili opčinjenošću Pernića Majom Badukić. Izjave su dali Pernićev brat Damir, ali i momak na koga je Pernić pucao u kući Maje Badukić i koji taj napad nije hteo da prijavi nadležnima.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.