JELENU JE UBIO DRAGOJE IZ PRIBOJA? Ko je biznismen čije se ime pojavilo u misterioznom pismu iz Švajcarske?
Zorica Marjanović, Foto: Printscreen / Facebook

SUMNJIVO PISMO

JELENU JE UBIO DRAGOJE IZ PRIBOJA? Ko je biznismen čije se ime pojavilo u misterioznom pismu iz Švajcarske?

Ove optužbe iznete su u anonimnom pismu koje je 22. oktobra stiglo u Viši sud u Beogradu

Objavljeno: 11:09h

Kako ekskluzivno saznajemo, pismo nepoznatog pošiljaoca stiglo je u sud iz Švajcarske, a u njemu je napisano da je Jelenu sa više udaraca tupim predmetom u glavu ubio čovek koji je bio klijent Zoranove majke Zorice.

Dragoje Milinković iz Priboja je ubica Jelene Marjanović, tvrdi anonimno pismo koje je stiglo u sud. Naručilac ubistva je, prema tvrdnjama ovog pisma, Zorica Marjanović, koja mu je ponudila da za novac ubije njenu snaju. Svekrva je gajila strašnu mržnju prema Jeleni, koja je bila lepa, talentovana, popularna, uspešna, dobra osoba i majka, sve ono što ona nikad nije bila, ali je motiv zločina bio novac, tvrdi pošiljalac pisma.

Ove optužbe iznete su u anonimnom pismu koje je 22. oktobra stiglo u Viši sud u Beogradu, u kom je juče počelo suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge, pevačice „Granda“ Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki u Borči. Pismo je sudija Jelena Škulić pred otvaranje glavnog pretresa dostavila odbrani, optuženom Zoranu, ali i zameniku tužioca Jeleni Biorčević Cerović „na dalje postupanje“.

Zorica mu vračala

Misteriozno pismo, koje je stiglo iz Švajcarske, juče u sudnici nije pročitano, ali kako Kurir ekskluzivno saznaje, u njemu je detaljno, pored motiva, opisan i način ubistva Jelene Marjanović. Osim toga, autor je naveo i da njena svekrva Zorica upravo zbog toga što je naručila ubistvo snaje nikad nije otišla na njen grob. Kao ubica označen je Dragoje Milinković iz Priboja, koji se krajem 2015. doselio u Beograd, pokrenuo posao i kupio nekretninu, a onda upao u finansijske probleme.

- Dragoje tada počinje svakodnevno da odlazi kod Zorice Marjanović u Borču da bi mu svojim moćima pomogla da prebrodi krizu, jer se o njoj govori kao o jednoj jakoj i moćnoj ženi. Tražio je od nje način da naudi ljudima u poslu kako bi pridobio moć, što mu je ona i omogućavala - navodi se u pismu i dodaje da je „Zorica tokom tih sastanaka videla priliku da ostvari svoj plan“.

- Motiv Jelenine svekrve je imovinska dobit i dokazivanje moći nad žrtvom. Sva nasleđena imovina Jelene Marjanović bi se slila u kuću Marjanovića. Kad je Jelena postala popularna, stvorili su se uslovi da se izvuče iz pakla familije Marjanović. Odrekla se nasledstva od oca i izazvala bes u kući Marjanovića, oni su bili besni jer su tim njenim odricanjem izgubili nekretninu velike vrednosti - tvrdi anonimni pošiljalac i navodi da je svekrva tada ponudila biznismenu da za novac ubije Jelenu.

Na pet kucanih stranica opisano je i da je Dragoju, zvanom Drago Čekić, dala instrukcije gde će kobnog 2. aprila 2016. Jelena trčati. Da bi bila sigurna da će toga dana njena snaja biti na nasipu, kako se tvrdi, skovala je plan da ubedi sina Zorana da sa Jelenom ode na trčanje.

- Ubica je znao gde će trčati pevačica i tu ju je sačekao po Zoričinim instrukcijama. Izvršio je zločin tupim predmetom i iskalio svoj bes i mržnju koju je gajio prema drugoj osobi na njoj. Poznat je po nadimku Drago Čekić jer je najčešće tako napadao svoje žrtve i ranije, koristio je hladno oružje. Po izvršenju zločina se presvukao, na kanalu umio i oprao ruke, stavio stvari u torbu i za dva sata stigao pešice do Starog grada, gde se otarasio svoje torbe - tvrdi autor pisma.

Ne javlja se na telefon

Ovaj muškarac je otkrio da je 1998. u Švajcarskoj ubio čoveka, zbog čega je bio osuđen na 13 godina. Dragoje Milinković tada mu je, kako tvrdi, bio vozač.

- Posle dugo godina video sam Dragoja. Sedeli smo i uz flašu viskija i kola-kole počeo je da plače i da priča kako je uništio nekog čoveka, a onda i kako je otišao kod najbolje vračare u Beogradu. Priznao mi je da je dobio od nje ponudu da joj odradi posao za pare. Uradio je to. Ubio je ženu. Da bi dete pripalo ocu. On je, u stvari, meni priznao ubistvo - završio je pismo.

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa Zoricom Marjanović preko njenog supruga Vladimira, ali oni nisu odgovarali na poruke i pozive redakcije.

Advokat

PISMO JE PITANJE ZA TUŽILAŠTVO

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić za Kurir je rekao da nije pročitao misteriozno pismo, ali da veruje da je reč o glupostima.

- To su gluposti koje prate ceo ovaj postupak. Pismo nisam detaljno čitao, ali uglavnom to je pitanje za Više javno tužilaštvo, koje treba da goni ljude koji su naslovljeni u samom pismu. Ne mogu da kažem šta u njemu piše jer nije vezano za krivični postupak, odnosno odbranu Zorana Marjanovića - rekao je Jokić.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.