UBOLI SU GA ŠESTAROM U GLAVU! Majka učenika petog razreda tvrdi da škola ZATAŠKAVA incident
Nasilje/Ilustracija, Foto: Profimedia

OVO MORA DA PRESTANE!

UBOLI SU GA ŠESTAROM U GLAVU! Majka učenika petog razreda tvrdi da škola ZATAŠKAVA incident

Majka povređenog dečaka se obratila medijima koja tvrdi da je njen sin ipak uboden šestarom

Objavljeno:

Posle incidenta koji se dogodio 25. oktobra u OŠ "Ćirilo i Metodije na Zvezdari, kada je učenik petog razreda zadobio povrede glave, postojale su dve verzije incidenta: po jednoj ga je drug iz odeljenja ubo šestarom u glavu, po drugoj ga je isekao rajfešlusom na duksu koji je tog dana nosio.

Majka povređenog dečaka se obratila medijima koja tvrdi da je njen sin ipak uboden šestarom, iako je iz uprave škole novinarima naše redakcije objašnjeno "da klasičnog ubadanja šestarom nakon fizičke svađe nije bilo".

- Prava istina je da je moj sin dobio ubod šestarom u čelo, i to između dva časa tehničkog. Nastavnik je nastavio čas, a moje dete se umilo i presedelo taj čas sa rupom na čelu i čvorugom koju je dobio prilikom udarca - rekla je majka povređenog dečaka M. I.".

To je bio tek početak...

- Zvala sam majku čiji je dečak povredio moje dete, koja se izvinjavala i pominjala da je naboden na zub tokom tuče. Ja sam dete odvela u dom zdravlja da primi tetanus zbog uboda. Doktorka mi je dala uput za Institut za majku i dete rekavši da ga pratim tokom noći i u slučaju povraćanja da ga odvedem tamo - dodala je majka.

Nakon toga ona je pozvala razrednog starešinu u subotu, a ovaj je zakazao razgovor tek za utorak. Kako je objasnila M. I. "škola nije reagovala do petka, sve dok se priča medijski nije pokrenula".

- Iako sam imala izuzetno visoko mišljenje o ovoj školi, jer su je i moja starija deca pohađala, sada ne želim da se šire laži i da niko ne reaguje - rekla je M.I.

Nedelju dana nakon incidenta, psiholog škole je razgovarao sa dečacima, gde se utvrđivalo šta se tačno dogodilo.

- Nakon nedelju dana školski psiholog je razgovarao sa mojim sinom, gde mu je suptilno "ispirao mozak" postavljajući mu pitanja: "Da li si siguran da si video šestar" i slično - ljutito priča majka.

OŠ "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari

Kako je M.I. objasnila, tog dana kada je priča dospela u medije ona je pozvana da hitno dođe u školu, gde je od strane psihologa uveravana da njeno dete nije ubodeno šestarom već, kako je on rekao, "onim na rukavu".

Podsetimo, rasprava između dva osnovca je započeta tako što se jedan od dečaka na času tehničkog naslonio na sto drugog, te je došlo do verbalne svađe. Na kasnijem petominutnom odmoru njih dvojica su započela tuču, pri čemu je jedan učenik zadobio povrede na čelu.

- Dečak koji je proglašen za "povređivača" nije ni u kom trenutku uzimao šestar, što je kasnije utvrđeno, već se ispostavilo da je imao metalni rajfešlus kojim mu je naneo povrede na čelu - rekli su iz OŠ "Ćirilo i Metodije"

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.