OVO JE SRBIN KOGA SU PRETUKLI JER SU MISLILI DA JE GEJ: Otkrio je šta se dešavalo kobne večeri
Ilija Vučevič, Foto: Printscreen Facebook

jezivo

OVO JE SRBIN KOGA SU PRETUKLI JER SU MISLILI DA JE GEJ: Otkrio je šta se dešavalo kobne večeri

U komentarima na društvenim mrežama mnogi su mu savetovali da to sam reši i da je osveta najbolji ‘lek’

Objavljeno:

Ilija Vučević koga su dvojica muškarca pretukla u piceriji Trg dok je čekao svoj red, zbog ljubičaste torbe, rekao je šta misli o ovom događaju.

- Sinoć su me brutalno napali u centru Beograda jer su dvojica huligana mislila da je ljubičasti transporter za psa dokaz da sam homoseksualac. Izgubio sam tri zuba, imam veliki šav i nekoliko modrica. Premda nisam homoseksualac, večeras sam ponosno bio jedan od njih - napisao je Vučević.

Kako je objasnio u komentarima, stajao u redu za picu s ljubičastom torbom za psa dok ga je ispred čekala žena čuvajući istog tog psa. Upravo ga je ona i spasila od još ozbiljnijih povreda.

- Nije politički, čista homofobija. Spasila me na kraju žena kad je ‘dokazala’ da nisam gej - napisao je.

- Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao da uzmem picu, jedan je počeo da me provocira da sam gej zato što nosim ljubičastu torbu, to je inače torba za psa. Nastavio je da dobacuje na šta sam mu ja odgovorio da ćuti. Onda su počeli da me guraju, neki ljudi su pokušali da ih spreče, ali su me udarili desetak puta. Tek kada je supruga koja me je čekala napolju ušla unutra i počela da pokazuje prsten i da viče kako nisam homoseksualac i da mi je ona žena, prestali su i pobegli - ispričao je Vučević za Danas.

Policija je stigla u roku od pet minuta kao i hitna pomoć.

- Ima i kamera, a i prijavljeni su, policija je stigla za pet minuta. Ali videćemo šta će uraditi. Ovde je sve samo ne normalno. Možda, u stvari, ja popijem prijavu zbog provociranja ljubičastom torbom - našalio se u komentarima Vučević kojem su u bolnici ustanovili teške telesne povrede.

Kako piše Blic, u policiji su proveli do pola šest ujutro. Ilija Vučević je podneo prijavu protiv nepoznatih osoba, a kako javljaju u nedelju, policija je uspela da ih identifikuje.

Policija je privela dva muškarca S.K. (26) i N.J. (26) zbog sumnje da su prvo vređali Iliju Vučevića, a zatim ga i pretukli u u picerii Trg u Beogradu jer su mislila da je homoseksualac zato što je nosio ljubičastu torbu za pse, piše Blic. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a onda će uz kaznenu prijavu biti privedeni tužilaštvu u Beogradu.

U komentarima na društvenim mrežama mnogi su mu savetovali da to sam reši i da je osveta najbolji ‘lek’. Međutim, Vučević se ne slaže s tim.

- Moje dostojanstvo je skroz ok, ne može ga nijedan primitivni stvor povrediti. Osveta ne može pomoći jer se time svi kao društvo spuštamo na nivo ovih ameba. Rešenje je da oni koje plaćamo da nas štite, to počnu da rade (policija, tužilaštvo, sudovi, zatvori) - napisao je u komentaru.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.