MALOG PETRA SU OTMIČARI VEZIVALI ZA KREVET: Naneli su mu ove povrede, procurili detalji iz istrage!
Omičar Marko Jovišić sa sinovima, Foto: Printscreen/facebook

isplivali novi detalji

MALOG PETRA SU OTMIČARI VEZIVALI ZA KREVET: Naneli su mu ove povrede, procurili detalji iz istrage!

Potraga za dečakom trajala je od subote od 23.15 sati pa sve do ponedeljka u ponoć

Objavljeno:

Otmičari Petra M. (13) iz Stare Pazove do detalja su razradili plan otmice trudeći se da zavaraju tragove. Oni su dečaka prvo držali u jednoj napuštenoj kući, da bi ga potom odvezli u kuću u Belegišu.

Kako saznaje "Blic", otmica dečaka Petra M. odigrala se u subotu oko 23.15 sati kada su Lazar Jovišić i njegov brat N. J. maskirani fantomkama presreli dečaka dok je vozeći se na biciklu išao ka kući.

foto: Privatna arhiva

Oni su ga, kako se sumnja, oborili sa bicikla i uvukli ga u jednu napuštenu kuču u Staroj Pazovi gde su ga udarali toliko, da je dečaku povređena donja usna i desni kuk. U ovoj kući oni su vezali dečaka, nakon čega su ga odvezli u Belegiš.

Pretili pištoljem

Na putu ka tamo, kako se sumnja, automobil je vozio otac otmičara Marko Jovišić, a njegovi sinovi pretili su naizmenično pištoljem maloletniku Petru M.

Oni su mu, kako se sumnja, naredili da pozove brata i da mu kaže da ima problem i da dođe po njega.

- Oni su mu takođe rekli da nazove majku i da joj kaže da se nalazi kod groblja i da njegov brat dođe po njega - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Plan druge otmice

foto: Fejsbuk

Nakon ovog poziva, Lazar Jovišić i dečak ostali su sami na njivi, gde je, kako se sumnja, Lazar držao pištolj i dalje uperen u dečaka. Marko Jovišić i njegov maloletni sin odvezli su se ka Staroj Pazovi da sačekaju brata od P. M., kojeg su takođe želeli da otmu.

Međutim, dečakov brat nije bio tu.

- Kada su shvatili da dečakov brat neće doći, oni su se vratili na njivu gde su bili Lazar i Petar. Dečaku su tada vezali džemper oko glave, a onda ga ponovo strpali u auto. Uzeli su mu telefon i razbili ga kamenom, a onda su se uputili ka Belegišu - kaže izvor "Blica".

Lanci

Kada su stigli u vikend naselje kod Belegiša, oni su dečaku, kako saznajemo, lancima vezali ruke i noge za krevet.

- Dečak je tada zadobio povrede zglobova ruku i nogu, kao i u predelu vrata. Za sve to vreme otmičari su komunicirali preko poruka na papiru - objašnjava sagovornik.

foto: Facebook

Dečaka su u vikendici kod Belegiša čuvali Marko Jovišić i Aleksa Mrđa. Jovišićevi sinovi su otišli da nabave telefon i kartice koje bi koristili za razgovor s ocem dečaka.

- Oni su planirali da telefon i kartice iskoriste da bi iznudili od dečakovog oca novac - kaže sagovornik, i dodaje da su otmičari dečaku ukrali bicikl i sat koji zajedno vrede čak 120.000 dinara.

Potraga

Potraga za dečakom trajala je od subote od 23.15 sati pa sve do ponedeljka u ponoć.

Nestanak dečaka prijavili su roditelji koji su posumnjali da im je sin otet, pošto je njegov brat shvatio da poruke koje mu stižu ne piše Petar.

foto: Promimedia/Google Earth

- Oni su preko njega pokušali da ostvare kontakt sa starijim sinom, da bi namamili i njega - rekao je posle pronalaska dečaka njegov otac Goran.

On je rekao da je njegov stariji sin po porukama koje ne liče na obraćanje mlađeg deteta starijem posumnjao nešto.

- Stariji je onda pokušao da ga kontaktira, da ga čuje, međutim, mlađi brat mu se nije javljao jer mu oni nisu dozvoljavali. A sve vreme mu je bio uperen pištolj u slepoočnicu - ispričao je medijima otac otetog Petra M.

Telefon otkrio gde je dečak

Kako "Blic" saznaje, otmičari su se branili ćutanjem. Zabačena kuća u Belegišu u kojoj je otmičar Lazar Jovišić držao otetog dečaka locirana je preko mobilnog telefona kidnapera!

- U istrazi otmice prvo su privedeni Marko Jovišić (54) i Aleksa Mrđa, nakon što je identifikovano vozilo u koje je uguran dečak. Njih dvojica su zaustavljeni u "puntu" i privedeni, ali nisu odgovorali na pitanje o nestanku dečaka - kaže naš izvor. Nakon privođenja najstarijeg Jovišića i Mrđe, patrola je dovela i N. J (17), mlađeg Markovog sina, ali je i on je ćutao o otmici.

- Stariji Markov sin Lazar nije bio kući. Nekoliko puta su ga operativci zvali na mobilni telefon, ali je aparat sve vreme bio isključen. To je bio signal da se krije i da je sigurno povezan. Verovatno je mislio da ako nije dostupan, policija neće moći da ga nađe. Međutim stručnjaci su locirali aparat - navodi izvor.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.