NOSILI SU GA MRTVOG NA RUKAMA KILOMETRIMA! Kolege poginulog rudara iz Sjenice OČAJNI! ODE NAM BRAT ZA SEKUNDU
Rudar Edin Mujović iz sela Krče kod Sjenice, Foto: Facebook/Printscreen/Edin Mujovic

tuga!

NOSILI SU GA MRTVOG NA RUKAMA KILOMETRIMA! Kolege poginulog rudara iz Sjenice OČAJNI! ODE NAM BRAT ZA SEKUNDU

Tragedija se dogodila juče oko 1.30 u jami rudnika mrkog uglja "Štavalj" selu kraj Sjenice

Objavljeno: 08:37h

Rudar Edin Mujović iz sela Krče kod Sjenice poginuo je u rudniku uglja "Štavalj" kada se na njega obrušio veliki komad uglja, a Mujović preminuo na licu mesta.

Kako se saznaje, tragedija se dogodila juče oko 1.30 u jami rudnika mrkog uglja "Štavalj" selu kraj Sjenice.

- U jami je prilikom vađenja uglja došlo do odrona. Veliki komad uglja se odvalio i survao pravo na mladića, koji je bio veoma iskusan rudar. Edin je imao deset godina staža u rudniku - navodi izvor blizak istrazi.

Prema rečima izvora, kolege su odmah dotrčale do njega i izvukle ga iz jame.

- Kolege su ga izvadile iz jame uz velike napore da bi ga prebacili u bolnicu, ali on već nije davao znake života. Na rukama su ga nosili već gotovo dva kilometra, što je bilo veoma potresno. Više nije disao, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Edin Mujović je obavljao posao pomoćnika kopača. Mensud Turković, direktor rudnika, rekao je da je Edin bio vredan i odgovoran rudar.

- Ode moj brat, poginuo je u sekundi, za tren oka. Edo, brate moj, kako se ovo dogodilo? Samo je puklo i podigla se prašina, ona crna, rudarska... Nemojte me ništa više pitati, pustite me, molim vas... Ne mogu, poginuo je moj najbolji drug - jecajući, gušeći se u suzama govorio je rudar Almir Tahirović posle nesreće u rudniku, 250 metara pod zemljom.

Edin je pre nekoliko meseci dobio sertifikat za posao pomoćnika kopača. U ponedeljak je radio u trećoj smeni i sa kolegama je sišao u jamu. Trebalo je da izbuši rupe za dinamit i da posle miniranja izveze ugalj iz jame.

- Nismo se razdvajali. Zajedno smo pripremali teren za miniranje, proveravali smo stabilnost zaštitnih lukova i sve je bilo u redu. Kad je puklo podigla se prašina i Edo je ostao zatrpan. Kamen ga je pogodio u glavu, preko šlema - kaže Almir.

Edin je nekoliko dana pre tragedije kolegama rekao da planira da se oženi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.