STARIJI JE BIO MALTRETIRAN, ONI NISU NORMALNA PORODICA: Procurile šok informacije o Petrovim otmičarima!
Porodica, Foto: Facebook

ISKRENO O SVEMU

STARIJI JE BIO MALTRETIRAN, ONI NISU NORMALNA PORODICA: Procurile šok informacije o Petrovim otmičarima!

On je, naime, sedam godina proveo iza rešetaka zbog krađe

Objavljeno:

Pored oca koji je toliko bio u zatvoru, nisu mogli da budu normalni. Stariji sin je čak bio i na matematičkim takmičenjima ranije.

Ovako su juče o porodici otmičarima trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića pričali meštani Stare Pazove. Šokirani vešću o otmici dečaka, i da su u tome učestvovali otac Marko Jovišić (54), njegova dva sina, od kojih je jedan maloletnik i njihov drug Aleksa Mrđa (18), meštani su govorili da su znali da je najstariji Jovišić uvek bio problematičan, ali da su mu deca ranije bila dobra.

Reporteri "Blica" votišli su juče do porodične kuće otmičara, međutim, tamo niko nije bio raspoložen za razgovor. Vrata od doma otvorio je maloletni sin uhapšenog Jovišića, koji je rekao da se za priču o otmici pita policija. Ovaj mladić rekao je da je dao izjavu u policiji, a na pitanje novinara čime se bavi njegov otac, odgovorio je: "Ništa".

S druge strane, Lazo, deda uhapšenih mladića i otac Marka Jovišića, rekao je da su mu uhapšeni sin i unuci, te i da su inspektori izvršili pretres njihove, ali i kuće Alekse Mrđe, njihovog saučesnika.

- Ništa nam nisu odneli iz kuće - rekao je Lazo. On je za "Kurir" dodao i da on o otmici "ne zna ništa" jer "ne pali televizor".

- Šta da kažem, tragedija. Pa, sad - dogodilo se, eto dogodilo se, živ u zemlju ne mogu - rekao je najstariji Jovišić.

Marko Jovišić je odranije poznat policiji. On je sedam godina već proveo u zatvoru zbog krađe, a sudeći po njegovom Fejsbuk profilu, bio je blizak i sa jednim poznatim kriminalcem. Ispostavilo se da je Jovišić odranije poznat policiji, čime se i sam hvalio na društvenim mrežama.

On je, naime, sedam godina proveo iza rešetaka zbog krađe, a na svom Fejsbuk profilu podelio je dve fotografije sa robije, uz koje je napisao da su nastale u zatvoru. Među njegovim objavama nalazi i fotografija na kojoj ponosno pozira sa Izetom Ajdinovićem, Novopazarcem koga su Europol i Enfast označili kao najvećeg begunca.

Otac uhapšenog Alekse Mrđe, Aleksandar, rekao je za "Blic" da je njegov sin problematičan i da se često tukao.

- Poznajem oca otetog dečaka. Zajedno smo odrasli... Treba da ga nazovem - kaže on i dodaje da mu je sin uhapšen u automobilu koji je u vlasništvu Marka Jovišića, organizatora otmice.

Meštani kažu i da dobro zna porodicu otetog dečaka.

- Svi znamo ko su Mitrovići. Oni su normalna porodica. Dečaka s sigurno oteli zbog novca, jer oni su imućni i dosta ljudi radi kod njih. Mitrovići su poznati i po tome što zimi sa svojih 20-30 traktora očisti sneg, imaju mehanizaciju, njive, silose - kaže komšija.

Podsetimo, Marko Jovišić (54) iz Stare Pazove i njegova dva sina, od kojih je jedan maloletan, uhapšeni su zbog sumnje da su oteli Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove. Pored njih, zbog istog dela uhapšen je i Aleksa Mrđa (18) iz tog grada.

Kako se sumnja, oni su u subotu oko 23.30 sati u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dečaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim "puntom" odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gde ga je čuvao L. J. (19), stariji sin Jovišića.

Prema prvim informacijama iz istrage, ovi muškarci osmislili su i razradili plan kako bi od roditelja dečaka Petra uzeli novac. Međutim, brzom reakcijom policije njihov plan je osujećen.

Kako je izjavio direktor policije Vladimir Rebić, porodica dečaka bila je od velike pomoći prilikom potrage za dečakom. Štaviše, njihova reakcija i spremnost da sarađuju ukazali su policiji na detalje koji su ih odveli direktno pred otmičare.

- Od neprocenjive važnosti je da se prvo policija informiše, a ne da se širi društvenim mrežama. Roditelji su dali inpute, brat je procenio da SMS koji je razmenio sa P. M. nije kucao on, već neko drugi. U kasnijem razgovoru sa majkom je rekao rečenicu koja je pokazala da nije ostao sa društvom. To su bili jasni pokazatelji da se radi o otmici - rekao je Rebić.

U narednih sat vremena od trenutka kada je majka prijavila nestanaktrinaestogodišnjaka, angažovane su sve raspoložive patrole, odmah je obavešten i viši javni tužilac, a pozvan je i načelnik policije. O slučaju je obavešten ministar i napravljen je plan akcije.

Policiji su pomogle kamere jer je preko njih identifikovano vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

- Sve patrole su imale zadatak da nađu to vozilo i ono je pronađeno. U njemu su bila dva lica. Oni su uhapšeni i na osnovu podataka koje su dali sužen je krug osumnjičenih - naveo je direktor policije.

Istakao je da je pre toga MUP obavio niz informativnih razgovora sa licima koja su mogla biti uključena, na osnovu kojih su tražili povod za otmicu.

Aktivnosti policije koja je češljala teren i zaustavljala vozila od trenutka kada je utvrđeno da se radi o otmici, kako smatra direktor policije, uticali su na to da otmičari nisu ni stigli da stupe u kontakt sa članovima porodice.

- Verujemo da je razlog otmice bio da se pribavi materijalna korist od roditelja. Policija je išla pet-šest kilometara kroz šumu i došla do lokacije gde je jedan od uhapšenih ukazao gde se P. M. nalazio. Dečak nije bio vezan, ali jeste boravio 20 sati u nehumanim uslovima. On nije bio mučen i nije imao vidljive povrede. Bio je u svesnom stanju kada je pronađen - rekao je direktor policije.

Čudne poruke

Podsetimo, Petar je u subotu uveče bio sa svojim društvom, vozio je bicikl, a kada je krenuo kući, izgubio mu se svaki trag. On i njegov brat, kako nezvanično saznajemo, razmenjivali su poruke preko telefona i dečak je odjednom prestao da piše. Njegov brat je posumnjao da nešto nije u redu, tako da je odmah sve ispričao roditeljima, a oni su, shvativši da im je dete nestalo, alarmirali policiju.

Baka: Unuk je dobro, bio je kod lekara

Dečakova baka juče je novinarima rekla da nije upućena mnogo u slučaj otmice njenog unuka.

- Dete je dosta dobro, snaja ga je vodila kod lekara - rekla je baka trinaestogodišnjeg Petra.

(Espreso.co.rs/Blic.rs/Miroslava Brkic , Bojana Bogosav)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.