OVO UBISTVO JE NA SVETU PETKU POTRESLO SRBIJU: Maja je otišla na proslavu i nije se vratila, SVE JE MISTERIJA!
Maja Gostić i Željko Obradović, Foto: Privatna arhiva

potresno

OVO UBISTVO JE NA SVETU PETKU POTRESLO SRBIJU: Maja je otišla na proslavu i nije se vratila, SVE JE MISTERIJA!

Ipak, 12 godina kasnije, ubica još nije iza rešetaka, a agoniju porodice Gostić dodatno produbljuje i to što već dugo vremena nemaju nikakvih novih saznanja o istrazi

Objavljeno:

Dvanaest godina se nadam da će ubistvo moje ćerke biti rasvetljeno, a zlikovac priveden pravdi... Ali do sada, sve je uzalud, pa mi se ponekad čini da neko nešto zataškava, štiti... - kaže za “Blic” Tanja Gostić, koja je u užasnom zločinu izgubila ćerku.

Tanjinu i Slobodanovu stariju ćerku Maju, koja je tada imala samo 20 godina, na Svetu Petku 2007. ubio je još neidentifikovani zločinac. Pored nedužne Maje, usmrćeni su i njen mladić Željko (22) i njegovi roditelji Zoran (48) i Dragica (43) Obradović, u porodičnom stanu u Spasenovićevoj ulici u Beogradu.

Te subote, Maja je otišla kod svog momka jer je njegova porodica slavila useljenje u novi stan. Sledećeg jutra Milija Veljković, Zoranov prijatelj, našao je njihova tela. Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene iz dve vrste oružja, što ukazuje na to da su bila dvojica zločinaca. Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se sumnja da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali. Zlikovac je Maji pucao dva puta u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana. Na uviđaju je nađeno 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici. Utvrđeno je da su ubijeni iz dve vrste oružja. Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac i sumnjalo se da u njoj krije motiv zločina.

Ipak, 12 godina kasnije, ubica još nije iza rešetaka, a agoniju porodice Gostić dodatno produbljuje i to što već dugo vremena nemaju nikakvih novih saznanja o istrazi.

Maja Gostić (20)
Maja Gostić (20)foto: Privatna arhiva

- Prvih godina policajci su nas zvali. Ali već godinama nema poziva. Ne znam ni da li ko radi na toj istrazi, ni da li možda ima nekih novih saznanja. Ne mogu da verujem da je ih je ubio duh, da nije za sobom ostavio nikakav trag. To mi je jednostavno nepojmljivo - navodi neutešna majka.

Ona podseća da je posle zločina čula različite priče o mogućem motivu i potencijalnom ubici.

- Moje dete nije ni mrava zgazilo, i znam da nije bila meta ubice. Našla se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Takođe znam da porodica Obradović nije bila ni na kakvom lošem glasu. Zar mislite da bih dozvolila svojoj ćerki da bude u vezi sa nekim ko je problematičan, ili potiče iz takve porodice - pita majka.

Željko Obradović (22)
Željko Obradović (22) foto: Privatna arhiva

Napominje da je od početka istrage sumnjalo da je motiv zločina Zoranov posao sa stanovima, pozajmicama. Ipak, navodi da je Zoran zgradu napravio na svom placu.

- Ljudi iz kraja su pričali da su se nekoliko dana pre ubistva dvojica muškaraca, po govoru Bosanci, svađali sa Zoranovim poslovnim partnerom. Izveli su ga iz kafane i pretukli, a reagovala je i policija. Komšije su i danima ispred zgrade u Spasenovićevoj ulici viđali parkiran tamni automobil, u kome su sedela dvojica muškaraca. Kakva je njihova uloga u zločinu nije utvrđeno - navodi Tanja.

Tanja je ubeđena da je njenu ćerku i Obradoviće ubila osoba koja ih je poznavala.

Zoran Obradović (48)
Zoran Obradović (48) foto: Privatna arhiva

- Ili je bar jedan ubica bio poznanik Obradovića. Dragica je bila nepoverljiva i sigurno u svoj dom ne bi pustila nekog koga nije poznavala. A ubica, kako je utvrđeno, nije ušao nasilno - konstatuje majka.

Nadu joj ipak uliva kada čuje da je neki zločin rasvetljen posle decenuiju i više i da su ubici stavljene lisice na ruke.

Dragica Obradović (43)
Dragica Obradović (43)foto: Privatna arhiva

- Eto, čitam rasvetljeno ubistvo iz 2006, uhapšen ubica. Isto tako rasvetljeno četvorostruko ubistvo u Jabukovcu. Sve to mi uliva tračak nade... - kaže na kraju neutešna majka.

Hapšenja bez epiloga

Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, na suđenju su oslobođeni, samo je Milan P. kažnjen dve godine zatvora zbog nošenja oružja. „U stanu je nađen deo rukavice koji je, kako se veruje, pripadao ubici. Navodno na rukavici nije nađeno dovoljno biološkog materijala da bi se identifikovao zločinac. Ipak, nije nam jasno zašto ako ovde nisu mogli da izoluju tragove, rukavicu nisu poslali u inostranstvo, kao u nekim drugim slučajevima. Možda bi tamo našli ubičin trag“, kaže Majina majka.

"Razmišljam da se obratim Vučiću"

U nadi da će pomoći da se pokrene istraga zločina u Spasenovićevoj ulici, Tanja se pre nekoliko godina obratila i ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Primili su je njegovi saradnici i rekli joj da se “radi na tom slučaju”. "Ipak, od tada niko me nije zvao da mi kaže da li ima nešto novo. Sada razmišljam da se obratim i predsedniku Vučiću".

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.