BRAĆA BLIZANCI OTELI NOVINARA ZBOG DUGA? Nije im vratio OVU SUMU, pa ga PRETUKLI! Saslušani su u policiji
Rumenić je otet, Foto: Facebook

napad na novinara

BRAĆA BLIZANCI OTELI NOVINARA ZBOG DUGA? Nije im vratio OVU SUMU, pa ga PRETUKLI! Saslušani su u policiji

Događaj je policiji telefonom prijavio očevidac

Objavljeno: 26.10.2019. 17:41h
  • 2

Braća blizanci M.M. i M.S. saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu povodom sumnji da su protiv pravno lišili slobode N.R, novinara jedne televizije sa nacionalnom frekfencijom, kako bi ga prinudili da im vrati dugovani novac.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudu da im odredi pritvor, a sud je taj predlog u usvojio i odredio im pritvor do 30, dana.

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke i oštećenog, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Prema krivičnoj prijavi, N.R. je prošle godine od osumnjičenih pozajmio 400 evra sa dogovorom da im vrati 500, bez preciziranja kada novac treba da vrati.

U međuvremenu je vratio 200 evra, ali je sredinom oktobra M.M. intenzivno počeo da zove N.R. telefonom i preti, tražeći da mu isplati 500 evra.

Sumnja se da su blizanci 24. oktobra presreli novinara u centru Beogradu tukli ga, ubacili u auto, vozili neko vreme i trazili mu da vrati 500 evra.

Događaj je policiji telefonom prijavio očevidac, nakon čega je interventa patrola presrela vozilo u kojem su se nalazili novinar i osumnjičeni, koje je policija uhapsila.

Osumnjičeni su na saslušanju delimično priznali krivicu ali su negirali navode krivične prijave da su tukli N.R, a kontradiktorni su im i iskazi povodim visine dugovanog iznosa.

Nakon što ispita oštećenog, tužilaštvo će proceniti da li u ovom slučaju ima elemenata težeg krivičnog dela - otmice, u kom slučaju bi predmet otišao u nadležnost Višem tužilaštvu u Beogradu.

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media