JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM! Giška je znao da će umreti, UBIO GA JE DB? Milošević se plašio OVE ČINJENICE
Giška je znao da će umreti, Foto: Printscreen/youtube

Visoko obrazovan KRIMINALAC

JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM! Giška je znao da će umreti, UBIO GA JE DB? Milošević se plašio OVE ČINJENICE

Na sahrani je bilo 15.000 ljudi

Objavljeno:

Đorđa Božovića Gišku (36), komandanta Srpske garde, ubili su najverovatnije pripadnici Državne bezbednosti po nalogu Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, tvrdio je ranije njegov prijatelj Jovan Joca Otašević iz Beograda, a preneli su mediji.

Još na 25. godišnjicu Giškine smrti, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima poginuo na ratištu u Gospiću 15. septembra 1991. godine, Otašević je istakao da se Milošević plašio činjenice da je Giška probudio srpsku omladinu da bude nacionalno i antikomunistički nastrojena.

"Giška je znao da državna bezbednost hoće da ga ubije na ulici i mislim da je svesno otišao da pogine na ratištu. Da ga je ubio DB misle i mnogi očevici, koji se i danas plaše da to kažu. Ima i izjava Hrvata koji su rekli da su ga ubili Srbi s leđa, iako bi njima više odgovaralo da sebi pripišu to ubistvo", kaže Otašević, koji dodaje i da je sam "Giška govorio da je DB ubijao najbolje Srbe".

Ističe da je tada namerno plasirana priča da su Gišku ubile ustaše kako bi se izbegla zla krv među Srbima.

"Milošević se dogovorio sa Franjom Tuđmanom da Gospić prepusti ustašama, a ljudi su se čudili kad je Giška došao tamo. Giška je žrtvovao svoj život, znao je da ga čeka metak s leđa. Njegova poslednja rečenica je bila: "Ja svoje dželate čekam sa osmehom." Njegovom pogibijom najviše su dobili neprijatelji Srbije. On nikakve političke aspiracije nije imao", priča Otašević.

Visoko obrazovan

Giška je govorio devet jezika i završio tri fakulteta, tvrdi Otašević.

"On nikad nije rekao da je bezgrešan i govorio je da je kao mlad grešio. Na sahrani je bilo 15.000 ljudi", dodaje Otašević i navodi da je Mićunović iškolovao Giškinu ćerku Milenu, koja je sada doktor nauka i direktor je jedne velike firme u inostranstvu.

Giškina supruga je poginula u nesreći 2004. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.