MISTERIJA SMRTI KAZIMIROVIĆA: Davor optužio ljubavnicu da je ubila dve osobe, Maja poslata na psihijatrijsko!
Optuženi, Foto: Kurir.rs

ISTRAGA

MISTERIJA SMRTI KAZIMIROVIĆA: Davor optužio ljubavnicu da je ubila dve osobe, Maja poslata na psihijatrijsko!

Nezvanično se pominje da je još neko uključen u izvršenje ovog krivičnog dela

Objavljeno: 24.10.2019. 22:55h

Maja Bađukić (26), koju je Davor Pernić (35) optužio da mu je pomagala u masakru za koji je osumnjičen da je izvršio u Jabukovcu kod Negotina na mestu zvanom Valja Vratna kada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76), i sestričina Dragana Jozeljić (53), upućena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje.

- Davor Pernić se već nalazi na psihijarijskom veštačenju. Stručnjacima iz Specijalne zatvorske bolnice je neophodan taj neposredni kontak, odnosno da se obavi posmatranje i Maje Bađukić, pa je i ona upućena u Specijalnu zatvorsku bolnicu - kaže izvor iz istrage.

Nezvanično se pominje da je još neko uključen u izvršenje ovog krivičnog dela.

Da podsetimo, Pernić je osumnjičen da je 7. avgusta izvršio četvorostruko ubistvo. On je otkriven kada je pao na poligrafskom ispitivanju. Na prvom saslušanju priznao je zločin, a organe reda je čak odveo do mesta gde je zakopao oružje.

Lica ubijenih žena ubica je nakon zločina prekrio krpom, a kako je tada izjavio, to je učinio jer mu je "bilo gadno da ih gleda".

Davor je prvo ispričao da je motiv zločina bilo koristoljublje, međutim u međuvremenu promenio je priču i optužio je baš Maju da ga je ona podstrekla na pljačku, kao i da je i ona ubila dve od četiri žrtve.

Davor je na saslušanju tvrdio da je bio u vezi sa Majom, koja je inače udata i ima dete, i da je odlučio da opljačka Kazimiroviće kako bi njoj dao novac za lečenje.

foto: Zorana Jevtić, Printscreen

On je tada naveo i da o svemu ima prepisku u telefonu.

Maja je na prvom saslušanju negirala da ima bilo kakve veze sa onim za šta je optužuje Pernić.

Osim oružja, veštači se i mobilna komunikacija između Pernića i Maje Bađukić, koja bi trebalo da pokaže da li su njegove tvrdnje istinite, ili je on, kako je navela osumnjičena mlada žena, bolesno opsednut njome.

Upravo to je na saslušanju rekla Maja Bađukić i tada je negirala sve Davorove navode u vezi sa zločinom. Navela je da je on upravo zbog te bolesne opsednutosti i lažno optužuje za zločin. Maja je u početku negirala, da je bila u vezi sa Pernićem. Kasnije je, međutim, priznala da je bila u vezi sa njim, ali je u svojoj odbrani navela da je bila prinuđena na to jer ju je on stalno pratio i pretio da će nauditi i njoj i njenim najmilijima.

Dve vrste oružja

Raja Kazimirović i njegova sestra ubijeni su istim kalibrom, a iz drugog oružja sa po dva metka u glavu usmrćene su Dragica Kazimirović i njena unuka Dragana Jozeljić. U Raju Kazimirovića je pucano iz "škorpiona", ali je "overen" hicem iz malokalibarske puške. Veštačenje će pokazati da li je prvobitno priznanje Pernića da je likvidirao sve četvoro verodostojno, ili njegova promena iskaza da je on pucao iz "škorpiona" a njegova saučesnica iz malokalibarske puške.

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media