DOŠLA SAM NA POSAO I VIDELA MRTVU PACIJENTKINJU: Doktorka otkrila nove detalje o ženi koja je umrla pod anestezijom
Policija / Ilustracija, Foto: Dado Đilas

JEZIVO

DOŠLA SAM NA POSAO I VIDELA MRTVU PACIJENTKINJU: Doktorka otkrila nove detalje o ženi koja je umrla pod anestezijom

Ova ordinacija uopšte nije imala zakonsko rešenje kojim bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju tretmanima pod opštom anestezijom

Objavljeno:

Dušanka Banjac primljena je u ordinaciju na unapred zakazan pregled u utorak u tri sata posle podne, a smrt je konstatovana sat vremena kasnije, kaže izvor "Blica".

Dušanka Banjac (72) iz Sremčice preminula je juče u privatnoj ordinaciji "Dr Nestorov" tokom kolonoskopije pod opštom anestezijom. Kako smo saznali ova ordinacija nije imala neophodne dozvole ni za gastro-preglede ni za tretmane pod opštom anestezijom. Dušanka Banjac je podvrgnuta opštoj anesteziji iz koje se nije probudila!

Ova ordinacija uopšte nije imala zakonsko rešenje kojim bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju tretmanima pod opštom anestezijom.

Bez znakova života

Jedna od doktorki policiji je rekla da je nakon što je došla na smenu videla pacijentkinju koja leži i ne daje znake života i koja je na licu imala masku za kiseonik.

O tragičnom slučaju obavešteno je i Ministarstvo zdravlja, koje je, kako su nam rekli, uputilo inspekciju na teren kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do nesrećnog događaja.

Nešto kasnije stiglo je i obaveštenje da je Ministarstvo izdalo rešenje o zabrani rada ovoj ordinaciji.

"Zabranjuje se rad ordinaciji opšte medicine zbog obavljanja delatnosti izvan registrovane, zbog oglašavanja metoda i postupaka suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i obavljanja delatnosti suprotno Zakonu o zdravstvnoj zaštiti", navodi se u rešenju uz dodatak da je rok za postupanje "odmah".

Kako nezvanično sazanjemo, ordinacija "Dr Nestorov" funkcioniše kao opšta i specijalistička ordinacija u kojoj se vrše pregledi, ali ne i zahtevi poput kolonoskopije.

Sagovornik “Blica” iz istrage kaže da ne samo da nije bilo dozvoljeno da rade zahvat pod opštom anestezijom, već nisu imali neophodne dozvole ni za gastro-preglede.

Istraga još traje

Istraga će utvrditi i po kojem osnovu su angažovani lekari u "Dr Nestorov".

Redakcija "Blica" pokušala je da stupi u kontakt sa direktorom ordinacije, ali su nas zaposleni uputili na njihovog advokata Bojana Ječmenicu, koji je nakon konsultacije sa direktorom kazao da su "sve zakonske procedure pre i posle tretmana ispoštovane".

Porodica nesrećne Dušanke Banjac ni juče ni danas nije želela ništa da komentariše.

- Nećemo govoriti ništa dok se ne završe obdukcija i potom istraga - poručili su nam kratko.

Kako saznajemo, policija je juče saslušala lekare u klinici.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.