OTAC I SIN IZ MAJDANPEKA SU UHAPŠENI, SAD JE ISPLIVALA ISTINA: Dilere štitio šef policijske stanice?
Dilere štitio šef policijske stanice?, Foto: Printscreen

PALI SA 326 GRAMA MARIHUANE

OTAC I SIN IZ MAJDANPEKA SU UHAPŠENI, SAD JE ISPLIVALA ISTINA: Dilere štitio šef policijske stanice?

Klupko je počelo da se odmotava kada je 17. septembra u autu M. Đ. pronađeno 326 grama marihuane

Objavljeno:

Bivši načelnik Policijske stanice u Majdanpeku A. Đ. (55), koji je sredinom septembra uhapšen zbog sumnje da je dilovao drogu, godinama je već glavni diler narkotika i zaštitnik preprodavaca droge u ovom gradu i okolini - iznosi nam naš izvor poslednje tragove u istrazi ovog slučaja. A. Đ. se našao iza rešetaka kada je u automobilu BMV njegovog sina M. Đ. (31), takođe policajca, pronađeno 326 grama marihuane.

- Nekoliko puta smo se suočavali sa priznanjima ljudi kod kojih smo pronalazili drogu da ih štiti A. Đ. - kaže za naš list izvor blizak istrazi. - Međutim, nikada nismo imali dokaza da je on to zaista radio. Sumnjamo da je A. Đ. strpljivo eliminisao konkurenciju i ustoličio se na tronu glavnog trgovca narkoticima i zaštitnika preprodavaca opojnih supstanci, bez čijeg znanja, navodno, ni gram droge nije mogao da se proda.

A. Đ. je, navodno, organizovao grupu kojoj je, pored kontrole nad crnim tržištem narkotika, bio, sumnja se, i glavni šef za prodaju droge.

- Primera radi, jedne godine, dok je A. Đ. bio načelnik PS u Majdanpeku, nije bio prijavljen nijedan slučaj prodaje narkotika - navodi naš sagovornik. - Godinama smo, inače, iz tog grada dobijali izveštaje da su, za godinu dana, imali tek jedno ili dva privođenja zbog nelegalne prodaje opijata. Do nas su stizale anonimne prijave da je A. Đ. glavni pokrovitelj narko-dilera, i da kontroliše prodaju narkotika u tom gradu.

Podsetimo, klupko je počelo da se odmotava kada je 17. septembra u autu M. Đ. pronađeno 326 grama marihuane. Pored njega, tada se iza rešetaka našao i njegov otac, koji je imao ključ od kola.

- Otac i sin se brane da im je droga podmetnuta - nastavlja naš sagovornik. - Međutim, operativnim radom smo došli i do D. M. (46), profesora u jednoj školi u Majdanpeku, koji se sumnjiči da je za potrebe oca i sina prevozio narkotike. Uz njega, slobode je lišen R. S. (53), koji se tereti da je prodavao drogu koju je dobijao od policajaca.

Naš izvor kaže da je u bašti lokala, koji je u zakupu R. S. u jednoj gumi pronađeno i dodatnih 40 grama marihuane. Uhapšen je i S. M. (53), protiv koga, kao i njegovog sina, već postoji optužnica za nelegalnu prodaju narkotika.

- Kod osumnjičenih je pronađen 21 telefon, oko 100.000 dinara i gotovo 2.000 evra - nastavlja naš sagovornik. - Od toga, kod M. Đ je, uz drogu, bilo pet, a kod R. S. 12 mobilnih telefona, kao i digitalna vagica za precizno merenje.

Čeka se veštačenje

Svoj petorici osumnjičenih je određen pritvor do 30 dana, ali oni negiraju da imaju ikakve veze sa ovim delom.

- Sada čekamo veštačenje mobilnih telefona, ali i rezultate analize tragova DNK, koji su pronađeni na drogi u autu M. Đ. - navodi naš sagovornik. - Nakon toga, ako rezultati budu onakvi kakve očekujemo, nisu isključena ni nova hapšenja.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.