VEZIVALI JE LANCIMA I TERALI DA JEDE IZMET: Supružnici iz Obrenovca negiraju mučenje
Jelena V., Foto: Kurir.rs

početak suđenja

VEZIVALI JE LANCIMA I TERALI DA JEDE IZMET: Supružnici iz Obrenovca negiraju mučenje

Njih dvoje su, kako se sumnja, devojku terali na prosjačenje, podvodili je, tukli, terali da jede izmet, vezivali lancima kako ne bi pobegla

Objavljeno: 09.10.2019. 22:58h
  • 1

U Višem sudu u Beogradu u sredu je počelo suđenje Milevi Martinov i njenom mužu Nenadu Petroviću iz sela kod Obrenovca, koji se terete da su dve godine, u nehumanim i nehigijenskim uslovima, držali i zverski mučili bolesnu Jelenu V. (28) iz okoline Pančeva.

Njih dvoje su, kako se sumnja, devojku terali na prosjačenje, podvodili je, tukli, terali da jede izmet, vezivali lancima kako ne bi pobegla.

Petrović je u potpunosti negirao navode optužnice.

- Sve je nameštaljka mog brata Tome zbog 2.000 dinara koje su mu bile potrebne za drogu, a ja nisam želeo da dam. Narkoman je, bio je sa Jelenom u vezi i znam da je i njoj davao drogu.

Potom je rekao da je Jelena došla kod njega i supruge, koja joj je drugarica iz detinjstva, jer je bila zlostavljana.

- Ispričala je da ju je otac silovao, da joj je majka ljuta i da ona nema gde. Primili smo je. Živela je, spavala i jela sve što i mi. Primala je socijalnu pomoć i davala nam deo novca dobrovoljno. Nismo je tukli, podvodili, terali da prosi. Spavala je sa našom decom u krevetu, a pošto su ona mokrila u krevetu, prešla je dole na pod i jorgan.

On tvrdi da su se lepo slagali, da je Jelena stvari držala u vitrini, a da je svoju ličnu kartu dala Petroviću, kako je ne bi njegovo i Milevino četvoro dece pocepalo ili izgubilo.

Gotovo identična odbrana bila je i optužene Mileve.

- Jelenu znam od svoje 9. godine. Zajedno smo odrastale, a i moja braća oženjena su njenim sestrama. Ne bih dozvolila da moje četvoro dece gledaju da mučim ženu koja to nije zaslužila.

LANCI

Nakon što su optuženom predočene fotografije sa lica mesta na kojima se jasno vide lanci, optuženi je pojasnio:

- Lanac je služio da zatvorimo vrata, pošto nismo imali bravu. Inače, sama je otišla i bila je sa nekim muškarcem za 1.000 dinara, od kojih je kupila sebi cigarete.

 

(Espreso.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media