ALEKSU I DALJE PROGANJAJU SLIKE LEŠEVA: Isplivali stravični snimci nesreće kod Jagodine! (VIDEO)
Saobraćajna nesreća, Foto: A.Ilić

prisećanje

ALEKSU I DALJE PROGANJAJU SLIKE LEŠEVA: Isplivali stravični snimci nesreće kod Jagodine! (VIDEO)

Aleksa Ilić je s prijateljicom tog dana pošao iz Kruševca prema Jagodini

Objavljeno: 09.10.2019. 20:09h

Navršilo se godinu dana od stravične tragedije u kojoj je poginulo sedam osoba, pet srpskih državljana i dvojica Makedonaca.

Na današnji dan pre devet godina, u lančanom sudaru kod sela Mijatovac nadomak Jagodine poguinulo je pet državljana Srbije i dvojica Makedonaca, a 35 osoba je povređeno. U sudaru je izgorelo i nekoliko vozila. Uzrok ove teške saobraćajne nesreće bila je gusta magla koja se tog 9. oktobra spustila kod Mijatovca.

foto: A.Ilić

Aleksa Ilić je s prijateljicom tog dana pošao iz Kruševca prema Jagodini. Njih dvoje su uspeli da se izvuku živi iz zgužvanog "pežoa" , čak je u prvom momentu objavljeno da je Aleksa poginuo. Tešku povredu vrata je nekako zalečio, a njegova majka danas je ispekla slavski kolač, a tako će i ubuduće da obeležava ovaj dan u znak zahvalnosti što joj je sin preživeo.

foto: A.Ilić

- Bio sam sa prijateljicom u autu. Kolovoz je bio klizav i bila je gusta magla, pa smo svi vozili sporije. Onda smo polako ulazili u neki gusti, crni dim, gde se nije videla ni traka, ni zaustavna traka, ni tačke za maglu. Nije se ništa videlo na metar, tada nas je otpozadi udario kamion, a mi smo se zakucali u prikolicu ispred nas.

- Prijateljica mi je rekla: „Izlazimo, Aki, izlazimo“. Izašli smo prema bankini, a onda je nastao pakao, počelo je da puca iza nas i da se čuju krici - ispričao je Aleksa, i dodaje da se i danas seća svega kao da je bilo juče.

foto: A.Ilić

- Sećam se svakog trenutka, svakog detalja, naŠeg polaska na put, sunčanog jutra, a onda magla, mrak, pucanje, oko nas su leteli delovi smrskanih vozila. Nismo znali gde se nalazimo. Potom prizor kao u horor filmovima. Iako vreme prolazi ostaje to jezivo sećanje, a što se zdravstvenog stanja tiče bolje je, mora se dalje i hvala Bogu koji nas je sačuvao i dao nam novi život. Danas dok sam nosio kolač prema crkvi bilo je sunčano jutro kao i proslogodišnje... - seća se Aleksa koji kaže da je sve nekako pregrmeo uz pomoć prijatelja i najbližih.

foto: A.Ilić

Aleksa Ilić je iz arhive izvukao nekoliko snimaka koji pokazuju sav užas tog devetooktobarskog jutra. Krv, otkinuti udovi, vatrogasci koji seku lim kako bi izvukli tela.

foto: A.Ilić

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media