ON JE BIO NAJVEĆI HEROINSKI NARKO BOS U SRBIJI! Zemunci su ga jednom oteli, Spasojević za njega tražio 5 MILIONA
Suad Musić, Foto: Kurir

PAO SA 3 KILOGRAMA

ON JE BIO NAJVEĆI HEROINSKI NARKO BOS U SRBIJI! Zemunci su ga jednom oteli, Spasojević za njega tražio 5 MILIONA

Musićev posao sa drogom januara 2003. godine bio je i motiv zemunskog klana za njegovu otmicu

Objavljeno:

Suad Musić (39), zvani Batko, Rožajac na čijoj je otmici 2003. godine zemunski klan profitirao 350.000 evra, u žižu javnosti dospeo je 2008. godine kada je na graničnom prelazu Mehov krš iz Crne Gore prešao u Srbiju nakon što je kod četvoro njegovih saradnika nađeno više od tri kilograma heroin.

Droga izuzetne čistoće, namenjena novosadskom narko-tržištu, zaplenjena je tada u momentu primopredaje Musićevih dilera na naplatnoj rampi na Bubanj potoku. Heroin, sakriven u šupljinama Musićevog „audija A4“, iz Novog Pazara dovezli su Mirzet Lukić (28) i Senada Hoćanin (27), koje su čekali Novosađani Dalibor Grujić (29) i Tomislav Jokić (26).

- Njih četvoro su uhapšeni, a istog momenta dato je zeleno svetlo za Musićevo hapšenje, koje su izveli pripadnici Specijalne jedinice. Blindiranim džipom je sproveden u beogradsku policiju. U njegovom stanu u Novom Pazaru nađena su tri pištolja za koja nije imao dozvolu - rekli su iz MUP Srbije.

Hapšenju Musića prethodio je višemesečni rad pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, beogradske i novopazarske policije. Akcija je počela kada je utvrđeno da veći deo droge na tržišta Beograda i Novog Sada distribuiraju Musićevi dileri.

- Počelo je detaljno praćenje Musića i ekipe. Utvrđeni su brojni kontakti sa narko-bosovima iz Turske, Makedonije, Kosova i Metohije, gde je Musić često odlazio. On nikada sa sobom ne nosi drogu. Šverc obavljaju njegovi ljudi. Da bi ga uhapsili, bilo je neophodno da se utvrde njegove veze sa krijumčarima i dilerima, a da se zatim oni uhvate na delu. Tako je, pre skoro pola godine, hapšenjem Zorana Brankovića (28) i Marka Puškića (26), presečen jedan Musićev dilerski kanal za beogradsko narko-tržište. Oni su od Musića kupili dva kilograma heroina, a obojica su od ranije poznati po prodaji droge - rekao je i navodi da je posle tog hapšenja nastavljeno prikupljanje dokaza neophodnih za Musićevo privođenje.

Inače, porodica Suada Musića godinama je policiji poznata po švercu heroina kojim je dugo snabdevala Dušana Spasojevića.

foto: Privatna arhiva

Posle razbijanja zemunskog klana, Musić je nastavio sa narko-poslom i, prema podacima policija Srbije, BiH i Crne Gore, jedan je od najjačih narko-bosova na ovim prostorima. Droga se za Musića švercuje iz Makedonije i Kosova i Metohije do Rožaja i Novog Pazara, odakle se distribuira na narko-tržište Srbije, ali i Bosne i Crne Gore. Pod kontrolom Musića je veliki deo srpskog narko-tržišta.

Musićev posao sa drogom januara 2003. godine bio je i motiv zemunskog klana za njegovu otmicu. Musića su ispred hotela „Slavija“ u Beogradu oteli Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević, Dejan Milenković i Dušan Krsmanović, tako što su se lažno predstavili kao policajci. „Zemunci“ su Musića odvezli na Frušku goru, na salaš Miladina Suvajdžića, gde ga je 15 dana zverski mučio glavni Spasojevićev ubica Sretko Kalinić.

Milenković, koji je u međuvremenu dobio status svedoka saradnika, na suđenju zemunskom klanu izjavio je da je Spasojević za Musićevo oslobađanje tražio pet miliona evra.

- Musić je bio čovek Safeta Kalića Saje i radio je za njega drogu. Spasojević se nadao da će Saja da isplati novac. Kada smo ga oteli, znali smo da će nama da se obrate za pomoć. Saja je došao sa Musićevom braćom u Šilerovu i Spasojević ih je primio i obećao da će pomoći. Njima je pričao da iza otmice stoji Keka sa svojom novobeogradskom ekipom. Kalić nije bio spreman da da novac. Musićeva braća su donela 350.000 evra. Pošto smo uzeli pare i pustili Musića, sutradan smo Spasojević, Mile Luković i ja otišli u Legijinu kuću. Tamo smo odvojili 175.00 evra i dali Legiji. On je rekao: „Sada ću da pozovem šefa.“ Došla je njegova supruga i uzela novac sa stola - svedočio je Milenković.

Suad Musić je u maju 2006. odustao od gonjenja „zemunaca“ koji su učestvovali u njegovoj otmici. Musić se tada zbog teškog psihičkog stanja nije pojavio na suđenju. Otmičarima Musića Specijalni sud presudio je da vrate novac od otmice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.