KRVOPROLIĆE NA ROĐENDANSKOJ PROSLAVI Stefana (17) osmorica vršnjaka tukla pesnicama i nogama
Policija, Foto: Kurir/Dragana Udovičić

užas

KRVOPROLIĆE NA ROĐENDANSKOJ PROSLAVI Stefana (17) osmorica vršnjaka tukla pesnicama i nogama

Povrede od udaraca pesnicama i nogama nisu opasne, ali je ovaj slučaj opomena koja mora poslužiti da se spreče budući slučajevi

Objavljeno: 07.10.2019. 22:18h
  • 3

Učenik trećeg razreda Gimnazije "Josif Pančić" u Bajinoj Bašti Stefan Maksimović (17) pretučen je u subotu uveče jednom kafiću, a porodica pomenutog mladića za ovaj incident optužuje osmoricu njegovih vršnjaka.

Povrede od udaraca pesnicama i nogama nisu opasne, ali je ovaj slučaj opomena koja mora poslužiti da se spreče budući slučajevi vršnjačkog nasilja koji bi mogli imati tragične posledice.

Prema rečima Katarine Maksimović, tetke pretučenog mladića, incident se dogodio tokom rođendanske proslave, oko ponoći. Tada su na Stefana nasrnula osmorica njegovih vršnjaka, od kojih je jedan punoletan.

- Udarali su ga pesnicama i nogama, ima povrede glave, vidljive posekotine i modrice, a Stefanov brat blizanac Nikola takođe je posekao ruku kada je proleteo kroz staklena vrata kafića - objšnjava Katarina Maksimović.

Kako dodaje, Stefan je primljen u Hitnoj pomoći sa površnim nalazom je pušten kući, a policija nije uzela izjave od učesnika u tuči iako su medicinari po službenoj dužnosti prijavili slučaj.

Razlog za prebijanje, po oceni porodice, je čista obest. Katarina Maksimović tvrdi da jedna grupa starijih školaraca u Bajinoj Bašti već duže vreme predstavlja opasnost po svoje vršnjake. Ona ovu grupu dovodi u vezu sa zloupotrebom narkotika i nasiljem, ističući da njima nije važno ko će im postati žrtva...

- Reč je o konfliktnoj i problematičnoj deci kojom se nažalost niko ne bavi. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv nasilniika, jer im neko mora stati na put, pre nego što dođe do ozbiljnijih posledica - kaže tetka pretučenog mladića.

Stefan Maksimović je odličan đak bajinobaštanske gimnazije, nije sklon incidentima i po svemu sudeći - slučajna je žrtva obesnih vršnjaka.

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media