OŠTETILI javno preduzeće za više od DVA MILIONA: Pali su zbog JEDNE STVARI!
Policija, Foto: EPA/KIMMO BRANDT

kako ih nije bilo sramota?

OŠTETILI javno preduzeće za više od DVA MILIONA: Pali su zbog JEDNE STVARI!

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i zloupotreba službenog položaja

Objavljeno: 07.10.2019. 20:00h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su javno preduzeće Komunalac iz Kladova oštetili za više od dva miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i zloupotreba službenog položaja, uhapšeno je bivše odgovorno lice javnog preduzeća Komunalac V. M. (45), dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama uhapšeni odgovorno lice jednog odseka u tom javnom preduzeću M. S. (56) i dvoje rukovodilaca M. M. (40) i S. S. (60).

Osumnjičeni se terete da su kao članovi Komisije za javne nabavke, pre donošenja odluke o pokretanju postupka javne nabavke kamiona kipera, sa prodavcem dogovarali uslove i tehničke karakteristike vozila, kao i kupoprodajnu cenu od tri miliona dinara.

Sumnja se da su potom sa tim prodavcem, kao jedinim ponuđačem, zaključili ugovor kojim su za Komunalac kupili kamione kipere za tri miliona dinara, iako je tržišna vrednost kamiona bila 652.336 dinara.

Na taj način, kako se sumnja, oni su oštetili javno preduzeće Komunalac za 2.347.664 dinara.

Osumnjičeni V. M. se tereti i da je prihvatao i plaćao fiktivne fakture jedne preduzetničke radnje koja je u vlasništvu njegovog rođaka, za usluge prevoza i nabavke ogrevnog drveta, koje nikada nisu obavljene.

Na taj način javno preduzeće Komunalac oštećeno je za 588.000 dinara, a protiv vlasnika preduzetničke radnje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Bonus video:


(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media