KO SU UBICE SA KOSOVA? Pucali na Srbe pa pobegli, policija otkrila JAKO BITAN DETALJ!
Policija / Ilustracija, Foto: FOCUS.DE / SCREENSHOT

istraga

KO SU UBICE SA KOSOVA? Pucali na Srbe pa pobegli, policija otkrila JAKO BITAN DETALJ!

Policija je sat vremena po prvoj prijavi uhapsila dvojicu muškaraca, poreklom sa Kosova, zbog sumnje da su učestvovali u oba incidenta

Objavljeno:

Nakon ubistva i ranjavanja dvojice Srba u Nemačkoj u sredu, zbog čega su uhapšena dva muškarca sa Kosova, tamošnji istražitelji pretpostavljaju da su se napadači i žrtve poznavali, a kako su preneli nemački mediji, pronađeno je i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u obe pucnjave.

Srbin (32) upucan je na parkingu jednog tržnog centra u Abensbergu i ubrzo je podlegao zadobijenim ranama. Samo pola sata kasnije, nemačka policija je primila poziv da je još jedan muškarac ranjen ispred kuće u istom gradu.

Policija je sat vremena po prvoj prijavi uhapsila dvojicu muškaraca, poreklom sa Kosova, zbog sumnje da su učestvovali u oba incidenta. Nemački portal "Fokus" preneo je da je odmah zatim i pronađeno oružje za koje se sumnja da je korišćeno.

foto: FOCUS.DE / SCREENSHOT

Detaljnijih informacija o tome koliko je hitaca ispaljeno i iz kog oružja zasad nema, jer je istraga još uvek u toku.

Međutim, istražitelji veruju da su se žrtve i napadači poznavali, ali je zasad nejasan motiv ubistva i ranjavanja.

Srbin koji je ranjen ispred kuće nalazi se u teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Identitet upucanih muškaraca nije objavljen, ali je za napadače rečeno da su sa Kosova i da imaju 30 i 41 godinu.

Svedoci opisali vozilo

Zahvaljujući građanima koji su detaljno opisali vozilo kojim su napadači pobegli, ali i tragovima koje su ostavili, oni su brzo identifikovani. Veliki broj nemačkih policajaca rade na ova dva slučaja za koja se veruje da su povezani, a u potrazi je učestvovavo i helikopter.

Nemačka policija zamolila je građane preko svog zvaničnog Tviter naloga da prestanu da spekulišu o zločinu, a saopštili su i da je napadačima određen pritvor.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.