NASTAVNIK IZ JAGODINE JE JEDNU DEVOJČICU PIPAO PO ZADNJICI? Dečake je navodio DA NASKAČU NA NJIH
Nastavnik nemačkog jezika, Foto: Printscreen/facebook

krivično delo

NASTAVNIK IZ JAGODINE JE JEDNU DEVOJČICU PIPAO PO ZADNJICI? Dečake je navodio DA NASKAČU NA NJIH

Nastavnik S. T. iz Jagodine priveden zbog sumnje na seksualno uznemiravanje

Objavljeno:

Nastavnik nemačkog jezika u Osnovnoj školi "Rada Miljković" u Jagodini, S. T. (34), priveden je zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice. Devojčicama je, prema saznanjima našeg lista, govorio gnusne stvari, a jednu od njih je navodno i dodirivao.

Zbog ovih sumnji Osnovno tužilaštvo u Jagodini podnelo je Osnovnom sudu predlog za utvrđivanje pritvora od 30 dana.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, ovakvo ponašanje S. T. je ispoljavao od početka školske godine do kraja septembra, a kao razlog određivanja pritvora navedena je opasnost da će osumnjičeni ponoviti delo koje mu se stavlja na teret.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, S. T. se učestalo nedostojno obraćao učenicama sedmog razreda ove škole, a pojedine je nazivao prostitutkama. Postoji sumnja i da je jednu devojčicu dodirivao po zadnjici. Njemu se pripisuje i veliki broj nedoličnih verbalnih opaski i komentara sa neskrivenom seksualnom konotacijom.

Dečacima ove škole poručivao je da treba da "naskaču na devojčice", a kao poželjni primer isticao je sebe i svoje "naskakanje" na koleginice nastavnice. Odeljenje koje je podučavao nemačkom jeziku nazivao je "j...arnikom", a njemu se pripisuje i niz drugih sličnih komentara svakako nedostojnih nastavničkom zvanju.

Slučaj je otkriven pošto se nekoliko devojčica požalilo roditeljima na neprimereno ponašanje nastavnika nemačkog. Ubrzo zatim sazvan je roditeljski sastanak na kom su roditelji preneli šta su im deca rekla. O tome su odmah obavešteni policija i Osnovno tužilaštvo, koje je preuzelo slučaj.

Direktorka OŠ "Rada Miljković" Sanja Pribaković odbila je da komentariše navode tužilaštva.

- Postupak je u toku, i to je sve što u ovom trenutku mogu da kažem - rekla nam je Miljkovićeva.

Nastavnik S. T. u školi "Rada Miljković" zaposlen je od ove školske godine, a prethodno je predavao u više škola. Završio je engleski jezik, ali je po potrebi deci predavao i nemački. Kako se može čuti u Jagodini, incidenti u ovoj školi nisu jedini koje je S. T. upisao u svoju biografiju, jer je i u drugim školama pravio sitnije probleme. Sa svim dečacima kojima je predavao imao je korektan odnos, ali devojčicama se neretko nepristojno obraćao.

Glas o nedoličnim postupcima nastavnika iz Jagodine stigao je i u Ministarstvo prosvete, ali reakcije još nema.

- Poznat nam je slučaj iz Jagodine, a trenutno prikupljamo informacije o svemu što se dogodilo. Kada se upoznamo sa slučajem, preduzećemo mere koje predviđaju propisi - kažu u Ministarstvu prosvete.

PESNIK I USAMLjENIK

S. T. je poznat kao čovek sa više interesovanja - piše poeziju, amaterski se bavi boksom, svira gitaru, a autor je i jednog romana. Stihovima koje objavljuje na društvenim mrežama, međutim, otkriva i niz problema koji ga tište. Najčešće ističe nezadovoljstvo poslom i životom, loša primanja, kao i usamljenost i ambivalentan stav žena prema njemu. Neretko, u svojim stihovima, potencira i depresiju, ali i korišćenje alkohola i lakih opijata kao lek od depresije.

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.