DAVOR MORA DA IDE U SPECIJALNU ZATVORSKU BOLNICU: Tamo će ustanoviti u kakvom DUŠEVNOM STANJU ubica iz Jabukovca
Davor Pernić, Foto: Printscreen Facebook

strašno

DAVOR MORA DA IDE U SPECIJALNU ZATVORSKU BOLNICU: Tamo će ustanoviti u kakvom DUŠEVNOM STANJU ubica iz Jabukovca

Istražitelji sada pomno proveravaju sve nove detalje, a na veštačenju su i mobilni telefoni, budući da je Davor naveo da čuva svoju i Majinu prepisku

Objavljeno:

Davor Pernić (35) iz Jabukovca osumnjičen da je 7. avgusta svirepo ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) upućen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će provesti naredne dve nedelje.

Više javno tužilaštvo u Negotinu zatražilo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog za zločin na salašu Kazimirovića na mestu zvanom Velja Vratne, udaljenom nekoliko kilometara od Jabukovca. Veštačenje bi trebalo da pokaže da li je Davor P. u trenutku zločina imao poremećeno duševno stanje ili je bio uračunljiv.

foto: Printscreen

Njemu je nedavno i produžen pritvor u kojem se nalazi od hapšenja 25. avgusta nakon što je pao na poligrafu, a potom i priznao zločin. Istražitelje je doveo do čitavog arsenala oružja, zakopanog na imanju njegovog oca na mestu Pojana Lungu, među kojima su bili i "škorpion" i malokalibarska puška, kao i prigušivači koje je koristio u zločinu, a koje je sam napravio.

Ovaj momak, u selu poznat kao dobar mehaničar, na višesatnom svedočenju, potpuno smireno govorio je o zločinu koji je šokirao ne samo Negotinsku Krajinu, već i čitavu Srbiju i region, i naveo da nije imao nameru da ih ubije već samo opljačka. Motiv za zločin, rekao je tada, nije bilo lično koristoljublje, već želja da pomogne navodno teško oboleloj ženi sa kojom je bio u vezi, Maji B.

Samo mesec dana kasnije Davor je u tu ženu upro prstom i označio je kao saučesnika koja je žrtve ubijala puškom, ali i kao osobu koja mu je ukazala na Kazimiroviće i njihovo imovno stanje. Iako je Maja B. sve to negirala, kao i vezu sa njim, suočena sa činjenicama priznala je da je sa ovim muškarcem bila u vezi, ali i da ju je on proganjao i pretio joj. Tu priču potvrđuje i Majin otac.

foto: Kurir

- Sve je to njegova bolesna mašta. On nju proganja, pretio joj je da će joj pobiti rodbinu, da će je s ekspozivom dići u vazduh zajedno s kućom. Maja je došla iz Austrije da svedoči u slučaju protiv Davora. Da je imala ikakve veze sa zločinom, zar bi došla u Srbiju - kaže Ljuba Ljubić.

Istražitelji sada pomno proveravaju sve nove detalje, a na veštačenju su i mobilni telefoni, budući da je Davor naveo da čuva svoju i Majinu prepisku.

MAJA B. je dva dana pre hapšenja stigla u Srbiju zbog slučaja D. S. iz Malajnice, kome je prodala automobil, a koga je ljubomorni Davor navodno ranio u nogu. Njeni najbliži tvrde da za zločin u Jabukovcu ima alibi jer je 7. i 8. avgusta pomagala majci da spremi njihovu krsnu slavu, Prepodobnu mučenicu Paraskevu.

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.