I DALJE TRAJE NEVERICA U ŠKOLI GDE JE STAFORD VRŠLJAO! Pregrizao je žicu boksa pa napao ĐAKE! NOVI DETALJI DRAME
Napad staforda, Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

UZEO IM UŽINU

I DALJE TRAJE NEVERICA U ŠKOLI GDE JE STAFORD VRŠLJAO! Pregrizao je žicu boksa pa napao ĐAKE! NOVI DETALJI DRAME

Jedan učenik ima ogrebotinu jer je u tom trenutku jeo užinu, pa mu je staford kandžama naneo povrede na leđima

Objavljeno:

Razuzdani pas staford bez vlasnika, koji je danas uleteo u hodnik Osnovne škole "Njegoš" nije ujeo ni jedno dete, ali je došlo do povrede troje đaka.

Jedan učenik ima ogrebotinu jer je u tom trenutku jeo užinu, pa mu je staford kandžama naneo povrede na leđima. Njegova silina je oborila jednog dečaka koji je zadobio povredu iznad kolena, a devojčica je povredila prst.

foto: KURIR.RS/M.S.

Hitna pomoć je intervenisala, a konstatovano je da je troje dece pored povreda doživelo ovu situaciju vrlo stresno.

Haotična situacija se dogodila oko 9.20 sati u vreme velikog odmora kada je školsko dvorište bilo puno đaka. Završila se tako što je direktor škole Bojan Krstić od svog kaiša napravio omču, polako ga namamio i stavio mu je preko glave.

- I pored obezbeđene tri kapije i znaka upozorenja, staford je nekontrolisano uleteo u školsko dvorište, a nakon toga i u hodnik. Sreća je da nikoga nije ujeo. Kada smo ga odveli u veterinarsku stanicu da proverimo zdravstveno stanje, preko čipa smo saznali da je staford došao iz naselja Donja Vrežina, što znači da je prešao nekoliko kilometara sam da bi došao do škole. On je video tu decu i verovatno je zato uleteo u dvorište. Vlasnik psa je penzioner, ozbiljan čovek, koji nam je rekao da je pas razbio drveni deo boksa i da je pregrizo neku žicu da bi potom izašao na ulicu, priča Krstić.

foto: KURIR.RS/M.S.

On kaže da se niko nije nadao ovakvoj situaciji jer na sve tri kapije postoji znak zabrane ulaska automobila i šetanje pasa. Jedan od nastavnika koji je čuo ciku i vrisku dece iz školskog dvorišta gde su bila deca od petog do osmog razreda izašao je iz kancelarije i video je haotičnu situaciju.

- Staford je "kao muva bez glave" trčao unaokolo, nisam imao za šta da ga uhvatim jer je bio bez povoca. Deca su u tom trenutku počela da mu bacaju hranu, ali on je samo onjušio i nastavio nekontrolisano da se kreće. U jednom trenutku sam mislio da je uleteo među decu da se igra, kaže nastavnik.

Nikome nije jasno kako se pas provukao u dvorište jer su baš u ovu subotu deca, roditelji i nastavnici na dobrovoljnoj bazi čistili, doterivali školsko dvorište tako da su tada zakrpili i sve rupe u ogradi koje su postojale, a gde su mogle samo mačke da se provuku.

foto: KURIR.RS/M.S.

Odmah je intervenisala Hitna medicinska pomoć i policija, a Komunalna policija je podnela prekršajnu prijavu protiv vlasnika psa koji bi trebalo da plati 6.000 dinara nakon odluke sudije Prekršajnog suda. Policija je obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs/M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.