SRBIN KOJI IMA POREMEĆAJ LIČNOSTI UHAPŠEN U NEMAČKOJ! Krio se mesecima DOBRO, a onda je ispao GLUP!
Daniel Vojnović, Foto: Printscreen / Facebook

NIJE PRUŽAO OTPOR

SRBIN KOJI IMA POREMEĆAJ LIČNOSTI UHAPŠEN U NEMAČKOJ! Krio se mesecima DOBRO, a onda je ispao GLUP!

Vojnović uopšte nije bio na Interpolovoj listi traženih lica zbog bekstva iz Nemačke!

Objavljeno:

Poznati begunac iz nemačkog pritvora Daniel Vojnović (31) uhapšen je u selu Sirig u opštini Temerin kod svojih rođaka gde se krio izvesno vreme, saznaje "Blic".

Prilikom hapšenja Vojnović nije pružao otpor, a priveden je nakon kraće svađe sa rođacima.

Kako priča izvor iz policije, za Vojnovićem se tragalo već duže vreme, i to zbog krađe automobila u Novom Sadu i krivičnih prijava zbog tuče i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u Staroj Pazovi.

- Vojnovićevo hapšenje je rezultat potrage srpske policije koja je za njim raspisala poternicu zbog nekoliko krivičnih dela. On je rođen u Nemačkoj, ali je imao i naša dokumenta. Državljanstvo je validno, ali mu je novosadska adresa u dokumentima nepostojeća, tako da će protiv njega biti pokrenut postupak i zbog lažnih dokumenata - priča sagovornik.

Dodaje i da je Vojnoviću na predlog nadležnog sudije određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Nezvanično saznajemo da Vojnović uopšte nije bio na Interpolovoj listi traženih lica zbog bekstva iz Nemačke, tako da će mu se suditi pred sudom u Novom Sadu, sem ukoliko nemački organi gonjenja ne pokrenu međunarodni postupak tim povodom.

Podsetimo, Vojnović je 20. marta ove godine pobegao iz pritvora u Nemačkoj prilikom posete porodičnoj kući njegovih roditelja u Bald Zalcflutenu. Kako je "Blic" izveštavao, prilikom posete zatvorski stražari koji su bili u njegovoj pratnji ostavili su Vojnovića vezanog, kao što to procedura u takvim slučajevima nalaže, ali je on upravo to i iskoristio i najpre se zaključao u sobu, a potom iz nje prešao u kupatilo. Iskočio je kroz prozor toaleta i seo u automobil njegovih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Ono što je posebno uplašilo građane Nemačke, ali i cele Evrope, jeste upozorenje policije koje je objavljeno odmah po njegovom nestanku. Oni su, naime, upozorili građane da je Vojnović izuzetno opasan i da ukoliko ga uoče izbegavaju svaku komunikaciju sa njim.

Panici je dodatno doprinela činjenica da je Vojnović navodno svom zatvorskom terapeutu, ali i cimerima iz ćelije kazao da poseduje spisak ljudi za odstrel, što je tamošnja policija odmah demantovala uz objašnjenje da Vojnović u tom slučaju nikako ne bi bio pušten da posećuje roditelje, i to bez lisica.

Uprkos tome, dodeljena je zaštita svim sudijama i porotnicima koji su učestvovali u njegovom suđenju, prilikom kog je osuđen na kaznu zatvora od tri godine i sedam meseci. Obezbeđenje je dobilo njih desetak, ali u saopštenjima nije precizirano o kome se tačno radi. Inače, Vojnović je i pre ove presude više puta osuđivan u Nemačkoj, i to zbog nekoliko pljački i maltretiranja zatvorenika u zatvoru. Nemački mediji prenose da Vojnović važi za neuračunljivu osobu, a navodno pati i od paranoje.

Zvanično mu je dijagnostikovan disocijalni poremećaj ličnosti. Prilikom donošenja odluke o zatvaranju iz bezbednosnih razloga nisu dokazana šizofrena oboljenja, iako se čudno ponašao na glavnoj raspravi 2015, kada nije prepoznao rođenu majku, dok je devojku optuživao za ljubavne veze s različitim osobama i pretio joj.

Strah i trepet u Nemačkoj

O tome da se Vojnović nije ustezao da primeni silu, pored presude iz 2015. zbog nanošenja opasnih telesnih povreda i nošenja poluautomatskog oružja, svedoči i zločin iz 2014, kada je iz neposredne blizine pucao u nogu i razneo butnu kost izbacivaču u javnoj kući u kraju Porta Vestfalika, zato što je ocenio da ga ne poštuje i osetio se poniženim. Vojnović je i pre toga više puta kažnjavan, između ostalog, zbog razbojništva u Ostvestfalen-Lipeu i zlostavljanja drugog robijaša u zatvoru. Izvori navode da Vojnović posle presude 2015. nije bio na mentalnom nivou vršnjaka.

ZA ŠTA ĆE ODGOVARATI:

Krađa automobila

Tuča

Falsifikovana dokumenta

Bekstvo iz zatvora

ZA ŠTA JE ODGOVARAO:

nanošenje teških telesnih povreda

nelegalno nošenje oružja

razbojništva

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.