MISLILI SU DA SE ZAMONAŠILA: Ono što je pronađeno u odeći KINESKINJE koja se obesila na Tari je dotuklo roditelje
Džu Sjinjue, Foto: MUP Srbije

tuga

MISLILI SU DA SE ZAMONAŠILA: Ono što je pronađeno u odeći KINESKINJE koja se obesila na Tari je dotuklo roditelje

Tokom potrage za njom utvrđeno je da je ona u Bajinu Baštu došla 28. juna kao turista

Objavljeno:

Mada je identitet žene koja je u utorak uveče pronađena obešena na Tari još zvanično ostao i nepoznat, kao i način na koji je preminula, izvesno je da se radi o kineskoj državljanki Džu Sjijue (21) koja je izvršila samoubistvo, a kako saznajemo, pre toga ostavila je oproštajnu poruku.

Očekuje se da potvrda odbukcije koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu trebalo da bude urađena juče popodne, kao i roditelji ove devojke koji su pozvani na identifikaciju tela.

Na nepristupačnim terenima na Tari, na delu zvanom Krtica ispod puta Džu Sjinjue kojoj se svaki trag izgubio 29. juna na ovoj planini. Tog dana ona je poslednji put kontaktirala sa svojim roditeljima. Oni su njen nestanak prijavili više od 20 danas kasnije, posle čega su rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ krenuli u sveobuhvatnu potragu.

Smatralo se da je ona upravo negde na toj lokaciji jer su dve bazne stanice na Tari očitavale da je Kineskinja bila na toj lokaciji 29. juna. Njen mobilni telefon nije lociran ni na jednoj drugoj lokaciji.

Međutim, telo nesrećne devojke nije pronađeno sve do utorka kada su tragačima stigle informacije iz Kine, odakle je, putem satelitskog praćenja, njeno telo locirano. Podaci dobijeni od Kineza bili su toliko precizni da su rendžere odveli bukvalno pravo pod drvo sa kog je visilo njeno telo.

Stoga je spasiocima trebalo samo 20-ak minuta da se spuste 20 metara niz liticu pored puta i u šumi pronađu i iz njen iznesu telo beživotno telo Kineskinje.

Da se radi o samoubistvu najpre je ukazao spoljni pregled tela na kome nisu uočene povrede.

- Svaku sumnju tome odagnalo je oproštajno pismo na engleskom jeziku koje je pronađeno u njenoj odeći. Sadržinu pisma ne znamo i ona je po zahtevu istrage poslata na prevođenje. Kineskinja je obesila užetom koje je, ispostavilo se, ona kupila u jednoj prodavnici u Bajinoj Bašti - priča izvor „Blica“ upoznat sa tromesečnom potragom za Džu Sjinjue kao i načinom na koji je pronađena.

Tokom potrage za njom utvrđeno je da je ona u Bajinu Baštu došla 28. juna kao turista, i to sama, i da je narednu noć prespavala u ovom mestu kod privatnih izdavaoca smeštaja. Na Tari su letos 25 dana boravili njeni roditelji koji su pomagali potragu, ali koji nisu bili mnogo pričljivi.

- Poslednji put kada se čula sa roditeljima Džu Sjinjue im je poručila da je našla svoj mir i da je ne traže, pritom ne precizivarši gde je našla taj mir. Nisu nam to rekli njeni otac i majka, koji su prilično bili rezervisani prema ljudima koji su učestvovali u potrazi, nego drugi Kinezi koji su istim poslom bili na Tari. Njeni roditelji, s obzirom na poslednju informaciju od svoje ćerke – da je našla mir – nisu gubili nadu da je živa i tražili su je ovim delom Srbije, između ostalog i obilazili ženske manastire nadajući se da se možda zamonašila - kaže sagovornik.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno. Broj kol-centra je 011/7777-000

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.