MAJKL JE SRPSKI DON KORLEONE: Kokain je nabavljao od istog izvora KAO ŠARIĆ, a tu je i fotka s Boškom Radonjićem
Mileta Miljanić Majkl, Foto: Facebook/legende devedesetih

LEGENDE DEVEDESETIH

MAJKL JE SRPSKI DON KORLEONE: Kokain je nabavljao od istog izvora KAO ŠARIĆ, a tu je i fotka s Boškom Radonjićem

Penzionerske dane provodi u Njujorku

Objavljeno:

Početkom dvehiljaditih, klan je mahom svoju poslovnu mrežu orijentisao na prekookeanski šverc kokaina, a kao vođe figurirali su Mileta - Majkla Miljanić, koji je bio osuđen za šverc kokaina i robijao je u Grčkoj (premda danas živi slobodno u Njujorku).

Miljanića je kao prvog velikog švercera kokaina označio tajni svedok "Srećko", jedini insajder u "Americi", čija su saznanja policiji omogućila da formiraju predmete o pripadnicima grupe.

Mileta - srpski Don Korleone, kako ga je Srećko zvao - osim u Grčkoj robijao je i po drugim evropskim zatvorima, poput švajcarskog u koji je dospeo januara 2004. godine zbog prebacivanja 114 kilograma kokaina u Atinu.

Penzionerske dane provodi u Njujorku, a poslednji put u javnosti je viđen prošle godine u obilasku pravslavnog hrama Svetog Save, koji je izgoreo u požaru.

Kako su mediji pisali, Darko Šarić, pljevaljski narko-bos koji je osumnjičen za organizaciju šverca više od dve tone kokaina zaplenjenog pre tri meseca u Urugvaju, u bliskim poslovnim vezama je i sa Miletom Miljanićem, vođom kriminalne organizacije „Amerika“ koju srpska policija povezuje sa međunarodnom trgovinom droge, ali i sa više od dvadeset ubistava, saznaje „Blic“.

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.