VOĐA GRUPE AMERIKA IMA ĆEBENCE SA ANIMAL PRINTOM: Kad su pretresali ćeliju SRPSKOG KRIMOSA, imali su ŠTA DA VIDE
Zoran Jakšić, Foto: AMERICATV.COM / SCREENSHOT

PA HIT!

VOĐA GRUPE AMERIKA IMA ĆEBENCE SA ANIMAL PRINTOM: Kad su pretresali ćeliju SRPSKOG KRIMOSA, imali su ŠTA DA VIDE

Jakšić je prvi put uhapšen 1998. godine u Peruu

Objavljeno:

Pretres ćelije Zorana Jakšića (57) koji se nalazi u peruanskom zatvoru dogodio se početkom septembra, a iako su se istražitelji nadali da će pronaći ključne dokaze protiv vođe grupe "Amerika" i njegovih saučesnika, otkriveno je jedino da je ozloglašeni narko bos ljubitelj kačketa i animal printa.

foto: AMERICATV.COM / SCREENSHOT

Na snimku pretresa, koji je objavio preuanski kanal "America TV" vidi se Jakšić u ćeliji zatvora "Migel Castro Castro". U snimku se podseća na činjenicu da je Jakšić peruanskoj javnosti poznat kao "čovek sa 42 identiteta", kao i da je bio znan pod nadimcima Gringo, Džekson, Čikito (maleni), Grandazo (veliki)...

Jakšića na snimku pitaju i "da li si Srbin", na šta on odgovara: "Jesam, Srbin sam". Na pitanje "a nisi Jugosloven?", odgovara da nikada nije sebe smatrao Jugoslovenom, već da se tako samo zvala zemlja.

Peruanski mediji podsećaju i da je Jakšić prvi put uhapšen 1998. godine u Peruu i da je tada završio u zatvoru gde je naučio španski i stekao kontakte, a posle izlaska na uslovnu je nestao. Navode i da je skupljao drogu u Kolumbiji, peruu, Ekvadoru i Boliviji a slali u Ameriku i Evropu.

foto: AMERICATV.COM / SCREENSHOT

U akciji u kojoj je uhapšen nazvanoj "Lasta" jer su krijumčari avionima donosili i odnosili drogu pre nego što je policija udarila na njihove piste zaplenjeno je više od 800 kilograma kokaina, a uhapšene su ukupno 33 osobe.

Podsetimo, Jakšić slovi za jednog od vođa grupe „Amerika“, koja je u Beogradu devedesetih godina potisnula čuveni voždovački klan.

Uhapšen u Peruu u julu ove godine u akciji tamošnje policije i američke DEA, a nameravao je da sa lažnim dokumentima iz Perua pređe u Ekvador.

Mediji navode da se u momentu hapšenja, Jakšić koristio dokumenta na ime Lens Korona. Takođe je koristio i identitet Frederik Korona Bacanja, Stefan Hrobar, Zoran Jakšić Radojka, kao i prezimena Mihailović, Janić, Janlović, Boja, Jasić...

foto: AMERICATV.COM / SCREENSHOT

Sa ovim imenima, on je putovao sa Americi i Karibima. Za Jakšićem je raspisano 25 međunarodnih zahteva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.