KOPIRALI ŠVABU I PINKIJA, PA UBILI MARTINA: Braća koja su ga TUKLA DO BATINA obožavaju likove iz filma RANE!
Četvorica tinejdžera na smrt su pretukli Martina Barnu, Foto: Privatna arhiva/Printscreen/Facebook

potresno

KOPIRALI ŠVABU I PINKIJA, PA UBILI MARTINA: Braća koja su ga TUKLA DO BATINA obožavaju likove iz filma RANE!

Meštani Novog Kneževca za osumnjičene nemaju reči hvale. Opisuju ih kao bahate, drske i nasilne

Objavljeno: 14:30h

Četvorica tinejdžera na društvene mreže su kačila fotke i citate iz krimi-filma „Rane“, a meštani Novog Kneževca kažu da su se oni gotovo poistovetili s glavnim likovima iz filma.

Četiri brata iz Novog Kneževca, koji se sumnjiče da su ubili Martina Barnu (17), celog leta su progonili mladića, ali i terorisali čitav grad i njegove stanovnike, među kojima i decu, saznaje Kurir.

Podsetimo, Miloš D. (19), Jovan D. (18) i njihova maloletna braća M. D. i J. D. uhapšeni su zbog sumnje da su u noći između 17. i 18. septembra pretukli Martina Barnu u gradskom parku. Nesrećnom Martinu je od batina pukla jetra, usled čega je preminuo na mestu.

foto: Printscreen

Meštani Novog Kneževca za osumnjičene nemaju reči hvale. Opisuju ih kao bahate, drske i nasilne.

- Viđali smo ih po centru grada. Gledali smo da se sklanjamo od njih, pošto su važili za vrlo problematične. Čuli smo da su pre izvesnog vremena bokserom pretukli dečaka iz Sente, a tukli su i druge momke - pričaju zaprepašćeni meštani i dodaju:

Vole „Južni vetar“

- Oni su se redovno okupljali u parku u centru. Tu su pili alkohol, a navodno su konzumirali i neke psihoaktivne supstance. Priča se i da su prodavali lekove koje su ko zna kako nabavljali. Neki kažu da su saletali i starije sugrađane i pljačkali ih. Sve u svemu, jedna raspuštena banda i bilo je pitanje vremena kada će napraviti neko veliko zlo.

foto: Privatna arhiva

Da su Miloš D., Jovan D. i njihova braća problematičnog ponašanja, može se zaključiti i po njihovim profilima na društvenim mrežama. Među njihovim fotkama dominiraju likovi iz čuvenog filma „Rane“.

- Izgleda da su im idoli bili Švaba i Pinki, glavni likovi filma Srđana Dragojevića. Čini se da su se poistovetili s mladićima iz filma, čije je odrastanje bilo obeleženo sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom društva. Pinki i Švaba su u svet kriminala ušli sa svega 14 godina, a braća su često citirala rečenice iz filma i, nažalost, kao da su uživali u toj ulozi loših momaka - kaže izvor i dodaje da su uhapšeni dečaci na Fejsbuku objavljivali fotografije Pinkija i Švabe na kojima drže pištolje i konzumiraju narkotike, a među omiljenim filmovima im je i „Južni vetar“, čija je tema takođe kriminal.

foto: Printscreen

Martinu prišili uvo

Kako saznajemo, svoj četvorici je posle hapšenja i saslušanja u zrenjaninskom višem tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

- Davali su kontradiktorne izjave i krivicu su svaljivali jedan na drugog. Sumnjiče se za ubistvo u saizvršilaštvu - kaže izvor i dodaje da su se braća na Martina okomila letos.

- Jedan od njih je 13. avgusta došao u sukob s njim, navodno zbog devojke. Tada su ga pretukli i gotovo mu odsekli uvo, koje su mu lekari prišivali u bolnici. Od tada ga nisu ostavljali na miru, proganjali su ga i presretali po gradu, bukvalno nije mogao da živi od njih - navodi naš sagovornik.

Monstruozno

LEŠ POKRILI LIŠĆEM

Koliko je monstruozan zločin, govori i činjenica da su braća, kada su se uverili da Martin ne diše, njegov leš pokrili lišćem i kartonima.

Igor Jurić

DRŽAVA DA REAGUJE

Igor Jurić rekao je za Kurir da je „ovo još jedan slučaj vršnjačkog nasilja“.

- Martin je bio izložen torturi, dok su mnoge institucije, ali i građani to nemo posmatrali. Da li je moguće da na nasilje ćutimo i ne reagujemo. Hajde da mi odrasli preuzmemo odgovornost. Poenta cele priče nije da se država kritikuje, već da se reaguje i ne ćuti - kaže Igor Jurić.

Žrtva problematična

SUKOBI S PORODICOM

Martin Barna, kako saznajemo, do januara ove godine je živeo sa ocem, ali su se tada posvađali, pa je on otišao kod majke.

- Navodno je imao sukob s ocem. Mesecima je stanovao s majkom i dedom, ali se ni sa njima nije slagao, pa je nekoliko dana pre zločina otišao da živi s bakom po ocu i navodno je živeo u šupi. Roditelji su već dugo razvedeni - kaže izvor.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/J.Ivić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.