1 METAK U VRAT, 5 U GRUDI: Najjači čovek 90-tih ubijen je u KLASIČNOJ SAČEKUŠI, svi krimosi su hteli OKRŠAJ S NJIM
Miodrag Stojanović Gidra, Foto: Printscreen

čudo iz srbije

1 METAK U VRAT, 5 U GRUDI: Najjači čovek 90-tih ubijen je u KLASIČNOJ SAČEKUŠI, svi krimosi su hteli OKRŠAJ S NJIM

Trenirao je u bokserskom klubu Crvena zvezda, čiji je direktor bio početkom devedesetih godina...

Objavljeno:

Miodrag Stojanović Gidra važio je za najjačeg Jugoslovena. Nije bilo borilačkog sporta kojim se nije bavio tokom života, bio je bokser, kik-bokser, MMA borac...

Gidrino ime je upisano u Ginisovu knjigu rekorda jer je 1986. godine uradio za 24 sata 29.449 trbušnih sklekova. Umeo je da uradi 50 sklekova za 10 sekundi!

A do tog uspeha nije stigao slučajno. Njegovi treninzi su bili veoma naporni, o čemu svedoči ekskluzivna fotografija koja datira iz 2000. godine.

Gidra Stojanović tokom svog zverskog treninga drži tri fudbalera na trbušnjacima. U opisu fotografije stoji podatak da se to desilo 15. decembra 2000. godine. Gidra se pripremao za Ultimat fajt meč protiv Džimija Valdeza koga je pobedio nokautom u četvrtoj rundi. Tada je prvi put u Beogradu održano veče ultimat fajta, i to u hali "Pionir".

Zbog napornih treninga imao je pločice tvrde poput kamena.

Miodrag Stojanović Gidra rođen je 1950. godine u Crnoj Gori. Iako ekonomista, celog života bavio se raznim borilačkim veštinama. Karijeru najjačeg Jugoslovena, kako su govorili oni koji ga znaju, počeo je kad je došao u Beograd, na studije. Ali, vrlo brzo "okrenuo" se sportu, pre svega boksu.

Trenirao je u bokserskom klubu Crvena zvezda, čiji je direktor bio početkom devedesetih godina...

Osamdesetih, gotovo da nije moglo da se desi da se u Beogradu pojavi neki žestok momak a da Gidra (nadimak koji ga je pratio celog života) ne odmeri s njim snagu, u fer borbi, bez oružja. I gotovo uvek pobedi. Slovio je za fajtera koji nikada nije tukao slabijeg od sebe.

U međuvremenu, 1993. godine, otputovao je u Los Anđeles gde se narednih godina bavio i "pokretnim slikama". Bio je scenarista i glumac u filmu "Rođen kao ratnik". Film je proglašen za naš prvi akcioni film.

U Americi je sarađivao s Arnoldom Švarcenegerom, Medžikom Džonsonom, Ralfom Milerom, i "zaradio" nadimak "čudo iz Srbije", jer ih je u prvom susretu šokirao fizičkom snagom. Istovremeno, zbog sportskog života, bez duvana i alkohola, proglašen je i za jednog od najzdravijih ljudi na planeti...

Disciplini u kojoj je jedino pravilo - nema pravila.

Miodrag Stojanović Gidra, sportski funkcioner, bivši bokser, Ginisov rekorder u disciplini "trbušni sklekovi" i nezvanično najjači Jugosloven, ubijen je u nedelju 18.02.2001 oko 13.30 časova ispred Teniskog kluba "Partizan" u Humskoj ulici.

Gidra je ubijen s više hitaca iz pištolja dok je sedeo u "audiju 4" u klasičnoj sačekuši.

Jedan metak pogodio je Gidru u vrat, a ostalih pet u grudi. Posle toga, ubica je otrčao do "micubišija" zelene boje, bez registarskih oznaka, koji ga je čekao nešto dalje od mesta zločina.

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.