SVI KRIMINALCI IMAJU SLABE TAČKE! Dileri i ubice imaju JEDNU ZAJEDNIČKU, zbog koje KAD TAD PADNU
Pali zbog žena, ljubavnica ili porodice koje su svima slabe tačke, Foto: Profimedia/Kurir.rs/Printscreen/Facebook

nisu nedodirljivi

SVI KRIMINALCI IMAJU SLABE TAČKE! Dileri i ubice imaju JEDNU ZAJEDNIČKU, zbog koje KAD TAD PADNU

Zbog žena su "padali" i pojedini članovi ozloglašenog zemunskog klana

Objavljeno:

Diler koji krijumčari tone kokaina, plaćeni ubica sa desetinama žrtava na spisku i sve ostale vrste begunaca od zakona imaju zajedničku crtu: pre ili kasnije, pašće zbog žene, devojke, ljubavnice ili porodice koje su svima slaba tačka.

Upravo su supruga, deca, majka i sestra dovele i do Marka Đorđevića (32), zvanog Markeđani, osumnjičenog za ubistvo Luke Radulovića, koji je nedavno uhapšen u vili na Azurnoj obali, u Kanu. Iz Srbije je pobegao odmah posle zločina u aprilu prošle godine, a u Beogradu su mu ostali najmiliji, među njima i trudna supruga. Imao je dovoljno novca, za sada nije poznato da li od kriminalnih aktivnosti, ili su njegovo skrivanje pomagali roditelji, pa je utočište našao na francuskoj rivijeri. Međutim, ispostavilo se da mu je nedostajala porodica, pa je stupio u kontakt sa njima, a majka, supruga, blizanci i sestra otišli su da ga posete. Kada je ta operativna informacija stigla do inspektora, Evropska mreža za traganje - ENFAST rekonstruisala je njihovo kretanje i došla do begunca Đorđevića.

foto: Printscreen/Facebook

- Svaka potraga policije za kriminalcima usmerena je na njihove supruge ili ljubavnice. Ali i na decu, roditelje. Ma koliko bili jaki, beskrupulozni, opasni, većina tih kriminalaca, kao i sav običana svet osetljiva je na porodicu. Žele da viđaju najbliže, da ih čuju. Iz tog razloga su upravo porodice, i to najčešće žene pod prismotrom, jer su velike šanse da će begunci stupiti u kontakt sa njom i taj trag može pomoći u lociranju osobe za kojom se traga - kaže sagovornik "Blica" blizak bezbednosnim službama.

Upravo zbog žena su "padali" i pojedini članovi ozloglašenog zemunskog klana. Dejan Milenković Bagzi otkriven je u Grčkoj 2004. a policija je prethodno pratila telefonske razgovore njegove supruge Jasne. Bagzi je stupio u kontakt sa ženom, Jasna je došla u Solun i ovaj "zemunac", koji je kasnije postao svedok-saradnik, uhapšen je.

foto: Profimedia

I njegov kompanjon iz klana Aleksandar Simović uhapšen je na sličan način, ali u Beogradu, u novembru 2006. Policija je pratila njegovu suprugu Zoranu Bajić pa je ona privedena sa suprugom, ali i ubrzo puštena, dok je on osuđen za zločine "zemunaca", ali i atentat na premijera Zorana Đinđića.

foto: Kurir

Iako nikada nije obelodanjeno, veruje se da je operativce do Luke Bojovića i hapšenja u Valensiji dovela njegova žena Barbara. Ćerka proslavljenog Petra Borote, golmana Partizana i Čelsija, svojevremeno je važila za jednu od najlepših Beograđanki. Sa Lukom ima troje dece. Nakon što su deca u Valensiji krenula u školu, a Barbara otvorila poslastičarnicu, evropskim bezbednosnim službama bilo je jasno da je i Luka negde u blizini.

Nadzorom Lukine porodice došlo se do njegovog lociranaja i uhapšen je u febrauru 2012. godine. Privedena je i Barbara, ali je uskoro puštena, dok je Luka još u zatvoru u Španiji, gde je osuđen za organizovani kriminal. Interesantno je da su u stanu u kome se krio, španski operativci našli pisma koje mu je slala Barbara.

Jovica Vukotić, za koga bezbednosne službe tvrde da sa bratom Igorom i prijateljem Igorom Dedovićem, rukovodi škaljarskim klanom i da je saradnik Luke Bojovića, bio je zanimljiv evropskim policijama, koje su mu, međutim, izgubile trag. Nije im bio dostupan, ali su znali za njegovu slabu tačku, srpsku manekenku Dejanu Živković, koja ga je posećivala i dok je bio u zatvoru u Spužu, gde je robijao devet meseci zbog pomaganja u pokušaju ubistva. Istražitelji su ih locirali u turskom letovalištu Antalija. Vukotić je uhapšen sa lažnim dokumentima, brzopotezno deportovan u Srbiju, gde je takođe ekspresno osuđen na 15 meseci zatvora.

I mađarska policija pokušala je da Čabu Dera - jednog od najopasnijih plaćenih ubica Evrope - locira preko njegove devojke. Danima su je (pisali su o tome mađarski mediji) pratili po Budimšpešti, ali ih je Derova izabranica nadmudrila:

foto: Printscreen

- Nećete ga naći i ako nastavite da me pratite - navodno je rekla jednom od inspektora u civilu kog je uhvatila u tajnom nadzoru.

I Haški begunci pali zbog porodica

I haški optuženik Vlastimir - Rođa Đorđević lociran je u Budvi, gde je utočište našao kao građevinski radnik, lociran je i uhapšen posle poziva ljubavnice, službenica Carine. Izručen je Haškom tribunalu, osuđen je na 27 godina zatvora i kaznu izdržava u Nemačkoj.

Pod lupom je bila i porodica generala Ratka Mladića, jer se verovalo da ovaj begunac nikada nije prekidao kontakte sa porodicom. Navodno je čak dolazio do dvorišta u kome su se igrali njegovi unuci, samo da bi ih video, što je BIA i uspela da iskoristi.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.