JOTKINOJ GRUPI JOŠ TRI MESECA PRITVORA: Istraga za TEŠKO UBISTVO traje, NEMA IM SLOBODE!
Jotka, Foto: Privatna arhiva

crna hronika

JOTKINOJ GRUPI JOŠ TRI MESECA PRITVORA: Istraga za TEŠKO UBISTVO traje, NEMA IM SLOBODE!

Pritvor je odlukom Apelacionog suda od 11. septembra produžen za tri meseca i Igoru Gajiću, tako da im obojici po ovoj odluci može trajati do 11. decembra, rečeno je u tom sudu

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još do tri meseca pritvor Zoranu Jotiću Jotki (64) osumnjičenom da je organizovao kriminalnu grupu koja je prošle godine likvidirala Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac.

Pritvor je odlukom Apelacionog suda od 11. septembra produžen za tri meseca i Igoru Gajiću, tako da im obojici po ovoj odluci može trajati do 11. decembra, rečeno je u tom sudu.

Ostalim osumnjičenim za pripadništvo Jotićevoj kriminalnoj grupi, ubistvo, iznude i pranje novca pritvor produžen za još mesec dana odlukom sudije za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Ovaj slučaj, koji koji je vodilo kruševčko tužilaštvo nedavno je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, i trenutno je još u fazi istrage.

Specijalni sud je produžio pritvor za još 30 dana Saši Zoraji, Ivi Petrović i Vuku Petroviću i Stefanu Radulcu, dok su Nenad Jovanović zvani Mali Bidža i Jotićeva supruga Marija u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, rečeno je u tom sudu.

Jotić je prošle godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen presudom Specijalnog suda u Beogradu kao šef kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskom okrugu kao i jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj presudi.

U pritvoru i zatvoru je bio od akcije "sablja" marta 2003. godine.

Kako je saopšteno iz MUP nakon njihovog hapšenja, Gajić se sumnjiči da je dovezao Radulca na mesto ubistva, dok je Jotić organizovao njegovo skrivanje i prebacivanje u Bosnu i Hercegovinu. Zoraja i Petrovići terete se da su pomogli Radulcu nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

Jotiću se na teret stavlja i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja, tražio novac na ime navodnog duga.

Njegova supruga Marija, se sumnjiči za pranje para, jer je u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila je ugovor o zajmu od 300.000 evra sa osumnjičenim Jovanovićem, uz obavezu plaćanja mesečne kamate.Navodno je i zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu, čiji je direktor Jovanovićev otac i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.