ZABORAVIO JE DA PODIGNE RUČNU, NJEGOV KOMBI JE UBIO ISIDORU (12): Sad ide na sud, ovo je ROBIJA koju TRAŽE za njega
Isidora Vučković, Foto: Kurir / M.S.

EPILOG SLUČAJA

ZABORAVIO JE DA PODIGNE RUČNU, NJEGOV KOMBI JE UBIO ISIDORU (12): Sad ide na sud, ovo je ROBIJA koju TRAŽE za njega

Stojanoviću se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti

Objavljeno: 11:58h

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Leskovčanina Bobana Stojanovića, jer je 24. septembra prošle godine u naselju Donji Komren u Nišu, prilikom parkiranja, zaboravio da podigne ručnu kočnicu usled čega je njegovo službeno vozilo samo krenulo i usmrtilo dvanaestogodišnju Isidoru Vučković.

Stojanoviću se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je tužilaštvo zatražilo da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od tri godine.

Nesrećna devojčica je stradala prilikom povratka iz škole "Ivo Andrić" gde je pohađala šesti razre, a tragediji je kumovao i jak vetar koji je tog dana duvao zbog čega se je Isidora hodala unazad, pa nije primetila automobil koji se kretao prema njoj.

Kako navodi tužilaštvo, Stojanović je "propustio preduzimanje mera kojim bi sprečio samopokretanje vozila sa zemljane površine pod nagibom, čime je izazvao opasnost po život i telo ljudi, usled čega je nastupila smrt Isidore Vučković".

- Optuženi je vozilo "Fiat Doblo Cargo Maxi" parkirao ispred radnje, izašao iz njega a da nije aktivirao parkirnu kočnicu, nije ga zaključao niti je preduzeo druge radnje kojima bi sprečio da se pokrene, usled čega je ono krenulo unazad na Požarevačku ulicu i zadnjim delom udarilo pešaka Isidoru Vučković koja se kretala uz desnu ivicu kolovoza. Ona je od siline udarca pala a vozilo je nastavilo da se kreće i prešlo preko njenog tela - objašnjavaju u tužilaštvu.

Obdukcijom su ustanovljene stravične povrede koje je devojčica zadobila usled čega je preminula na licu mesta.

- Osim nagnječenja tkiva desnog plućnog krila, ustanovljen je prelom sedmog i osmog desnog rebra, rascep plučne maramice sa prodorom vazduha u desnu polovinu grudne duplje, rascep jetre sa izlivom krvi u trbušnu duplju, kao i brojna nagnječenja i krvni podlivi koji su u zbirnom dejstvu imali za ishod smrt - navodi se u optužnom predlogu podnetom protiv Stojanovića.

Sirota devojčica ostala je pod točkovima dostavnog vozila odakle su je izvlačili vatrogasci i to naočigled familije, s obzirom na to da je stradala nedaleko od porodične kuće.

Stravičnu tragediju zabeležile su nadzorne kamere a snimak sa video nadzora, na predlog tužilaštva svrstan je u dokaze protiv Stojanovića. Iako je za ovo delo predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina, s obzirom na to se radi o nehatnom izvršenju zakonski maksimum je 3 godine.

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.