SMENJEN DIREKTOR SREDNJE ŠKOLE U BARAJEVU! Zažmurio je na brutalno VRŠNJAČKO NASILJE
Zažmurio je na brutalno VRŠNJAČKO NASILJE, Foto: Printscreen, Barajevo.org

EPILOG SLUČAJA

SMENJEN DIREKTOR SREDNJE ŠKOLE U BARAJEVU! Zažmurio je na brutalno VRŠNJAČKO NASILJE

Utvrđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika

Objavljeno: 10:22h

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razrešio je danas Dobrivoja Jelića direktora Srednje škole u Barajevu nakon vršnjačkog nasilja, u kome su kao žrtva i jedna od počinilaca učestvovale dve učenice ove škole.

Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji je izvršen od strane prosvetnog inspektora ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

- Na osnovu svega navedenog tokom inpekcijskog nadzora stekli su se uslovi za razrešenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspešno obavljanje delatnosti ustanove - kažu iz Ministarstva.

U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.