HAPŠENJE GODINE, PAO MEĐUNARODNI DILER IZ ALEKSINCA: Njegova MREŽA za šverc heroina stigla i do ŠVAJCARSKE
Dilovali heroin (ilustracija), Foto: MUP

AKCIJA NIŠKE POLICIJE

HAPŠENJE GODINE, PAO MEĐUNARODNI DILER IZ ALEKSINCA: Njegova MREŽA za šverc heroina stigla i do ŠVAJCARSKE

Policija je pretresom stana V.A. zaplenila 425 grama marihuane, vagicu za razmeravanje narkotika i novac

Objavljeno:

Niška policija u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Višim javnim tužilaštvom, u nastavku međunarodne akcije koja se sprovodi sa policijom Švajcarske Konfederacije, uhapsili su I.S. (37) iz okoline Aleksinca koji se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je na teritoriji Sent Galena prodavala heroin.

- On je vrbovao četiri osobe iz okoline Aleksinca da odlaze u Švajcarsku i prodaju heroin uživaocima u Sent Galenu. Radi se o V.A. (28) i L.R. (32) koji su uhapšeni u istoj akciji, dok su u martu 2017. u Sent Galenu lišeni slobode D.Đ. (28) i F.P. (34) kod kojih je tada pronađeno 1.6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga - saopštila je policija.

Kako se dalje navodi, njih četvorica su po instrukcijama I.S. u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin.

Policija je pretresom stana V.A. zaplenila 425 grama marihuane, vagicu za razmeravanje narkotika i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge.

Svoj trojici uhapšenih u Srbiji odredjeno je zadržavanje do 48 sati i oni su sa krivičnom prijavom privedeni Višem javnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak Višeg suda im je odredio pritvor do 30 dana, navodi policija.

D.Đ. i F.P. su već iza rešetaka u Švajcarskoj jer su tamo pravosnažno osuđeni zbog trgovine narkoticima.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.