IGOR JE UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU! U sreduće se naći PRED SUDIJOM
Igor Stamenković, Foto: Printscreeen/Facebook

početak suđenja

IGOR JE UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU! U sreduće se naći PRED SUDIJOM

On će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu

Objavljeno:

Optuženom za krađu testova iz matematike u junu ove godine Igoru Stamenkoviću početak suđenja pred Višim sudom u Beogradu zakazan je za sredu, 18. septembar.

On će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu, pošto se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, branio ćutanjem, kako prenose mediji.

Stanmeković se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Krađa i činjenica da su testovi iz matematike bili "provaljeni" doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.