ZORAN MARJANOVIĆ 5. NOVEMBRA OTKRIVA SVE ŠTO ZNA: Javnost će prvi put čuti ono o čemu se ćutalo 3 godine!
Zoran Marjanović, Foto: Zorana Jevtić

NOVO ROČIŠTE

ZORAN MARJANOVIĆ 5. NOVEMBRA OTKRIVA SVE ŠTO ZNA: Javnost će prvi put čuti ono o čemu se ćutalo 3 godine!

Zoranov advokat kaže da će proces trajati 2-3 godine

Objavljeno: 11:54h

Na suđenju, koje treba da počne 5. novembra u Višem sudu u Beogradu, po prvi put ću reći sve što znam, i sada bih rado izneo mnogo toga o gnusnim optužbama da sam ubio moju Jelenu, ali moram da sačekam - rekao je Marjanović koji se tereti da je 2. aprila 2016. godine svirepo usmrtio suprugu Jelenu Marjanović (33) na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini bila njihova maloletna ćerkica Jana (8).

On je istakao da mu je dosta stresa i muke koje preživljava otkako mu se pre tri i po godine dogodila porodična tragedija, kako prenose mediji.

- Sve ovo je veliki cirkus i ni sam ne znam odakle mi više snaga da se nosim sa svim pritiscima. Predugo sve to traje. U sredu je održano pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost. Zato još ne smem ništa da pričam dok zvanično ne krene suđenje. Jedva čekam taj trenutak - rekao je Zoran i dodao:

- Rado bih i sad naveo mnoge stvari koje su mi se dešavale za sve ovo vreme, ali mi zakon to ne dozvoljava. Kada bude počelo suđenje, reći ću sve što znam o danu kad je Jelena nestala, o našem odnosu, o njoj, o sebi...

Iznošenje odbrane Marjanovića biće svakako najinteresantniji deo postupka, jer je mnogo toga među dokazima ostalo kontradiktorno, pa je ovaj slučaj zbog toga proglašen za najmisteriozniji u istoriji srpskog pravosuđa.

Za razliku od tužilaštva, koje predmet bazira na dva posredna dokaza - na blatu na njegovim pantalonama i činjenici da je njegov telefon bio isključen u vreme ubistva - Zoranovi branioci tvrde da je optužnica "tanka".

Na ruku odbrani svakako najviše ide činjenica što do danas nije pronađeno oružje kojim je izvršen zločin, niti je utvrđen motiv.

Marjanovićev advokat Stefan Jokić ubeđen je da će zbog svoje obimnosti ovaj postupak sigurno trajati od dve do tri godine.

- Insistirali smo na neposrednom saslušanju oko 20 svedoka kako bismo uverili sud u nelogičnost njihovih iskaza. Najveći deo postupka biće usmeren na osporavanje veštačenja za koja smatramo da su netačna i nestručna. Uzimajući sve te okolnosti u obzir, kao i neka eventualno nova saznanja do kojih ćemo doći tokom postupka, sigurno je da nam sledi maratonski proces - ističe Jokić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.