NARKO BOS SE BUKVALNO SPRDA SA SUDIJAMA! Šarić 16 PUTA SABOTIRAO PRESUDU koja se čeka 8 GODINA
Darko Šarić opstruiše suđenje, Foto: Dado Đilas

NEMA KRAJA!

NARKO BOS SE BUKVALNO SPRDA SA SUDIJAMA! Šarić 16 PUTA SABOTIRAO PRESUDU koja se čeka 8 GODINA

Inače, ovo nije prvi put da Šarić opstruiše suđenje

Objavljeno:

Iznošenje završnih reči u postupku protiv Darka Šarića zbog pranja 22 miliona evra od šverca kokaina odloženo je do daljeg jer je narko-bos otkazao punomoćje svim svojim braniocima. Time je potvrđeno pisanje "Blica" da se ovom procesu ne nazire kraj.

Naime, kako je "Blicu" potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Šarić je 11. septembra, dan pred zakazano iznošenje završnih reči, podneo zahtev za izuzeće sudije, ali je i otkazao punomoćje za zastupanje svim braniocima u postupku koji se vodi protiv njega zbog pranja 22 miliona evra od šverca kokaina.

Šarić je, kako nam je rečeno, otkazao punomoćje za zastupanje svim braniocima u navedenom predmetu, iz razloga što smatra da nema pravično suđenje.

Kako stoji u odgovoru Višeg suda, dan nakon što je podnesak koji je Šarić podneo zaveden u sud, on je dostavljen predsedniku suda na odlučivanje.

- Nakon ovoga predsednik suda postupajuči po Zakoniku o krivičnom postupku zatražio je da se predsednik veća izjasni na navode iz zahteva za izuzeće, kao i da dostavi spise predmeta na uvid, a radi donošenja odluke - objašnjavaju u Višem sudu u Beogradu.

Koliko je blokada procesa koji je počeo 14. februara 2011. godine ozbiljna, te i da će trajati do ko zna kada govori činjenica da se celokupni dokazni materijal sa kojim će se novi branioci Šarića susreti po prvi put i upoznati sa njim, nalazi na oko 20.000 strana spisa predmetne istrage. Novi branioci Šarića moraće da se upoznaju i sa saslušanjem 33 svedoka koji su tokom procesa davali svoj iskaz.

Inače, ovo nije prvi put da Šarić opstruiše suđenje.

Naime, on je i prošle godine otkazivao pa vraćao punomoćja svojim advokatima kada je, kako je tada rekao, takođe bio revoltiran radom sudskog veća u postupku za šverc kokaina, a isto veće mu sudi i u ovom postupku za pranje para.

U ovom slučaju, do sada je održano ukupno 117 pretresa, a kako je "Blicu" rečeno u Višem sudu, sa jučerašnjim suđenjem koje je odloženo njih 17 nije obavljeno tokom osam godina suđenja.

Za odlaganje čak 16 zaslužna je odbrana Darka Šarića, pa i on sam. Kako nam je objašnjeno, pored jučerašnjeg suđenja koje je stopirano, odbrana je zaslužna za 14, dok je jedan stopiran zbog podnetog zahteva za izuzeće sudskog veća.

- A samo jedan pretres nije održan zbog sprečenosti suda usled smrtnog slučaja u porodici tadašnjeg predsednika veća - navode u sudu.

Pored Šarića, za pranje para u Srbiji ubacivanjem prljavog novca u legalne tokove optuženo je još 16 osoba. Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali oprali oko 22 miliona evra zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali. Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

foto: MUP

Novac je, između ostalog, ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru.

Šarić na optužnici sa 16 saradnika

Pored Šarića, u ovo slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Gran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović, i Marko Dabović.

Inače, Šarić je krajem decembra prošle godine prvostepenom presudom osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.