OVO JE KLJUČNI DOKAZ KOJI ODBRANA MARJANOVIĆA ŽELI DA OBORI: Zna se šta se desilo u sudnici! Da li mu je ovo SPAS?
Da li je Zoran ubica?, Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

suđenje decenije

OVO JE KLJUČNI DOKAZ KOJI ODBRANA MARJANOVIĆA ŽELI DA OBORI: Zna se šta se desilo u sudnici! Da li mu je ovo SPAS?

Njegovi advokati pokušali su da novim manervom sruše jedan od glavnih dokaza

Objavljeno:

Zoran Marjanović na jučerašnjem pripremnom ročištu za ubistvo supruge Jelene izjasnio se da nije kriv za zločin.

Njegovi advokati pokušali su da novim manervom sruše jedan od glavnih dokaza.

Pripremno ročište u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović održano je juče u podne u zgradi Višeg suda u Beogradu. Zoran Marjanović, okrivljeni u postupku, u sud je došao desetak minuta pre početka suđenja u pratnji četvorice branilaca. Ozbiljnog izraza lica, suprug ubijene pevačice ćutke je ušao u zgradu suda, a potom u sudnicu, na ročište koje je bilo zatvoreno za javnost.

Kako saznaje "Blic", na pripremnom ročištu koje je trajalo puna dva sata, okrivljeni za ubistvo pevačice negirao je da je ubio svoju suprugu, nakon čega su postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva i njegovi branioci krenuli sa predlaganjem dokaza koji će se izvesti tokom glavnog pretresa.

Prema informacijama koje su objavili, tužilaštvo i odbrana nisu mogli da se dogovore oko predloga da li saslušati sve svedoke koji se pominju u optužnici ili samo pročitati njihove iskaze koje su dali u tužilaštvu. Iz tog razloga sud je doneo odluku da se svi svedoci pozovu i ispitaju tokom trajanja suđenja.

Među onima koji će biti pozvani u sud kao svedoci nalaze se i veštaci koji su veštačili blato na Zoranovim pantalonama i koji su utvrdili da je ono istog sastava kao i blato sa mesta gde je pevačicino telo pronađeno. Takođe, biće saslušani i veštaci koji su radili prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona, a koji su utvrdili da je Zoran ugasio mobilni telefon u vreme ubistva Jelene, ali i da je bio u neposrednoj blizini mesta zločina kada je pevačica ubijena. S tim u vezi, nakon što se odbrana usaglasila s anjihovim saslušanjem, branioci su predlozžili i saslušanje stručnih saradnika koji bi izneli svoje mišljenje o pomenutim veštačenjima.

foto: Espreso.co.rs

Kako saznaje "Blic", kada je odbrana dobila reč, advokati Marjanovića predložili su sudu dokaz o poreklu Jelenine krvi koja je pronađena na zadnjem sedištu "mercedesa" a za koju veštak nije mogao da odredi od kada datira.

Oni su sudu priložili fotografiju kojom žele da dokažu da krv iz "mercedesa" datira još od ranije, mnogo pre ubistva pevačice.

Ovim potezom odbrana Marjanovića direktno je udarila na jedan od ključnih dokaza koji su Marjanovića teretili za ubistvo supruge.

I odbrana i tužilaštvo usaglasili su se da malu Janu, ćerku pevačice i Zorana, nije potrebno ponovo saslušavati već da se njen iskaz tokom suđenja samo pročita.

Nakon toga, sušenje Zoranu Marjanoviću za svirepo ubistvo, zakazano je za 5. novembar.

Optužnica protiv Marjanovića tereti ga da je svestan težine dela, namamio svoju suprugu da siđu sa nasipa, a zatim je metalnim predmetom više puta udario u glavu.

Od ozbiljnih povreda glave - pevačici je polomljena lobanja, ona je preminula. Pre smrti, kako je utvrđeno obdukcijom, ona je udahnula vodu iz kanala.

Zbog ovog zločina, ukoliko se na sudu dokaže da je on učinilac, Marjanoviću preti i do 40 godina zatvora, koliko je zaprećeno zakonom za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret.

Inače, Marjanović je potvrđivanja optužnice dočekao na slobodi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.