PROČITAJTE OPTUŽNICU PROTIV VOZAČA ZORANA BABIĆA U CELOSTI: Sada je POTPUNO JASNO kako se dogodio udes u Doljevcima
Udes se dogodio na naplatnoj rampi, Foto: Vladimir Šporčić

uskoro na sudu

PROČITAJTE OPTUŽNICU PROTIV VOZAČA ZORANA BABIĆA U CELOSTI: Sada je POTPUNO JASNO kako se dogodio udes u Doljevcima

Stanojević je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a tužilaštvo traži da mu se izrekne kazna od pet godina zatvora

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Dejana Stanojevića (35), vozača bivšeg direktora preduzeća "Koridori Srbije" Zorana Babića, jer je izazvao nesreću kod Doljevaca.

Stanojević je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a tužilaštvo traži da mu se izrekne kazna od pet godina zatvora, kao i mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. On je nakon nesreće bio zadržan do 48 časova u policiji, nakon čega je pušten da se brani sa slobode jer mu nakon saslušanja u tužilaštvu sudija za prethodni postupak Osnovnog suda nije odredio pritvor.

Stanojević se tereti da je upravljajući automobilom marke "škoda superb" u kanalu broj tri naplatne rampe izazvao težak udes ne pridržavajući se saobraćajnih propisa.

foto: Google street view, Stock

Kako se navodi u optužnom predlogu, on se kretao autoputem E-75 iz pravca Niša ka Grdelici, a u kanal za naplatu putarine broj tri naplatne stanice Doljevac ušao je nedozvoljenom brzinom od 93 kilometra na čas iako je u zoni naplatne rampe saobraćajnim znakom određena maksimalna brzina kretanja vozila od 60 kilometara na čas.

"Nije svoje vozilo držao na bezbednom odstojanju od 'opel astre' koja se nalazilla ispred njegovog vozila, zaustavljena u kanalu naplate putarine radi plaćanja putarine, pa je usled vožnje protivno navedenim zakonskim odredbama prednjim središnjim delom svog vozila udario u zadnji deo vozila 'opel astra' koje se od siline udarca odbilo napred i svojim prednjim delom udarilo u zadnji deo vozila ‘folksvagen pasat‘ koje je napuštalo naplatu stanicu", stoji u optužnom predlogu.

Zoran Babić, tadašnji direktor "Koridora Srbije", koji je bio na zadnjem sedištu "škode", teško je povređen. On je zadobio višestruki prelom leve butne kosti, prelom tela prvog slabinskog pršljena i razderno-nagnječnu ranu temenog predela glave.

Putnica u "opelu" M. A. imala je prelom četvrtog grudnog pršljena, višestruke prelome od prvog do četvrtog rebra sa desne strane i prelom od četvrtog do osmog rebra sa leve strane sa nagnječenjem plućnog tkiva, krvarenjem i prodorom slobodnog vazduha u desnu polovinu grudne duplje i nagnječenjem tkiva desnog bubrega. Vozač "pasata" S. S. zadobio je tešku povredu vrata, nagnječenje kože i potkožnih mekih tkiva zgloba ruku i šake.

(Espreso.co.rs/mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.