ZA ŽELJKA BULATOVIĆA KOBAN JE BIO METAK U ČELO! Postoji veza ovog zločina sa ŠKALJARCIMA?
Mesto likvidacije Željka Bulatovića, Foto: Printscreen/NS Uživo

2 ČAURE NA MESTU ZLOČINA

ZA ŽELJKA BULATOVIĆA KOBAN JE BIO METAK U ČELO! Postoji veza ovog zločina sa ŠKALJARCIMA?

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete

Objavljeno: 12.09.2019. 09:19h

Na mestu likvidacije Željka Bulatovića, koji je lišen života u Ulici braće Dronjak naspram broja 7, gde je bio podstanar, nađene su dve čaure, saznaje Dnevnik nezvanično. Po svoj prilici, žrtvi je bio ispaljen hitac prema ruci, a drugi, koji je bio koban – u čelo.

Кako su spekulisali brojni mediji, a po najzastupljenoj verziji, nije isključeno da se radi o osveti i opomeni Željkovom sinu Aleksandru, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo počinjeno pre tri godine u Istočnom Sarajevu, pred novu presudu.

 

Navodno, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je naišao pred ulazom na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega je zatečen pasoš Bosne i Hercegovine i novac, ali kod sebe nije imao oružje. On se, navodno, nedavno razveo od supruge s kojom je stanovao na Novoj Detelinari, a u novom stanu je živeo s nevečanom ženom.

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da jeste u pitanju osveta.

foto: Printscreen/NS Uživo

- Кod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umešan sin žrtve, da je ta rana još sveža i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića hteo da tu ranu zaleči - izjavio je Nikolić.

Inače, njegovom sinu Aleksandru bi trebalo sutra da bude izrečena nova presuda nakon ukinute prvostepene u Okružnom sudu u Banjaluci. Aleksandar je zajedno sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića, u oktobru 2016. godine, koji je tom prilikom bio izrešetan s 24 metka. Aleksandar je negirao krivicu.

Drugi optuženi, Saša Vidović, koji je bio dovođen u vezu s crnogorskim "škaljarskim klanom", a koji je osuđen na 20 godina pre ukidanja prvostepene presude, bio je spominjan i u istrazi nakon ubistva istaknutog beogradskog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Po nekim izvorima, sada pokojni Željko Bulatović je pratio kompletan prvostepeni postupak svom sinu u Banjaluci, ali izgleda da u ponovljenom nije bio prisutan.

 

(Espreso.rs/ Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media