ZVEKI JE ZVEKNUO ĐINĐIĆA, pre toga su ga TAJNO SNIMALI: Legija me zvao, NIJE MOGAO DA NAĐE ŠIPTARA I ČUMETA!
Ubijeni Zoran Đinđić, Foto: EPA

LEGENDE DEVEDESETIH

ZVEKI JE ZVEKNUO ĐINĐIĆA, pre toga su ga TAJNO SNIMALI: Legija me zvao, NIJE MOGAO DA NAĐE ŠIPTARA I ČUMETA!

- Premijer nije ni znao da će da bude sniman i završilo se tom njihovom pobedom - ispričao je Zvezdan Jovanović

Objavljeno:

Član Zemunskog klana Miloš Simović priznao je još 2011. godine da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića u martu 2003. godine i naveo da mu je poznata i politička pozadina ubistva, ali je odbio da o tome govori. Sretko Kalinić je na suđenju rekao da nije učestvovao u Đinđićevom ubistvu, ali da zna da je Zvezdan Jovanović pucao na premijera.

Tokom postupka objavljivane su razne anegdote sa suđenja, a jedna takva objavljena je u grupi "Legende devedesetih" na Fejsbuku.

Prenosimo vam je u celosti:

Kada je na sudu Zvezdan Jovanović upitao Dejana Milenkovića Bagzija da li je s Ljubišom Buhom Čumetom i Dušanom Spasojevićem organizovao sastanak Zorana Đinđića i Milorada Ulemeka Legije u svojoj kući i bio prisutan na njemu, Bagzi je odgovorio potvrdno i opisao događaj:

- To je bilo 5. oktobra, noć posle toga. Tad me je čak i Legija nazvao telefonom. Nije mogao da dobije Dušana, nije mogao da dobije Čumeta i onda je rekao da ja probam da nađem i Čumeta i Dušana, da je dobio neko naređenje da ubije Đinđića, da se nešto dešava čudno i da probaju da organizuju taj sastanak koji je održan kod mene u kući, u Surčinu. Ja sam zvao sam Čumeta, a on je nekog nazvao, da l’ Dragoljuba Markovića ili nekog drugog, pa smo stupili u kontakt sa Đinđićem.

- Bagzi je otkrio i da je Legija tajno snimao Đinđića kada je dolazio na protest JSO u Kuli 2001. godine. On je dodao da su tada postavili i svog kamermana da snima tajno premijera.

- Premijer nije ni znao da će da bude sniman i završilo se tom njihovom pobedom. Tačnije, pobedom Dušana i Legije. Mada, kada je Legija došao posle svega u Šilerovu, rekao mu je: „Jesi li video kakav je snimak ispao, kako je sve ispalo“, Dušan mu je odgovorio: „Ej, pa daj da damo pare ovom kamermanu“. Legija mu je rekao: „Nema potrebe da mu dajemo, ja sam mu kupio tu kameru“. Bili su zadovoljni i Legija i Dušan, s tim što je pokojnom Dušanu više bilo krivo što nije uspeo da smeni i Dušana Mihajlovića. On je baš bio da se i ovaj smeni. Legija je rekao da je to najviše što su mogli da dobiju - naveo je svedok saradnik.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.