DARKO ŠARIĆ SE RASPRAVLJAO SA SUDIJOM: Javio se za reč, pominjao je i PRAVDU!
Darko Šarić, Foto: Dado Đilas

Kakav haos

DARKO ŠARIĆ SE RASPRAVLJAO SA SUDIJOM: Javio se za reč, pominjao je i PRAVDU!

Odloženo suđenje Darku Šariću, koji se raspravljao sa sudskim većem. Sudija: Ništa nije urađeno mimo zakona

Objavljeno:

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u ponedeljak je za četvrtak odložen početak iznošenja završnih reči u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića i još 17 osoba zbog pranja para. Glavni pretres nije održan jer se nije pojavio optuženi Nebojša Jestrović, čiji je branilac, advokat Dragan Lazarević kazao da se njegov klijent nalazi u bolnici.

- Od prethodne noći se ne oseća dobro, imao je vrtoglavice, pao je, gubi ravnotežu - kazao je Lazarević. U Kliničkom centru gde je smešten rekli su mi da će ostati neko vreme na posmatranju, nakon čega će odlučiti da li će ga zadržati ili će ga pustiti kući.

Lazarević je istakao da su mu lekari rekli da je njegovo trenutno zdravstveno stanje vezano za njegovu osnovnu bolest. Na jednom od ranijih suđenja, Jestrović je kazao da boluje od multiple skleroze.

Inače, pre odlaganja pretresa, za reč se javio Darko Šarić, koji je imao zamerke na pisani deo prvostepene presude, kojom ga je isto veće koje predvodi sudija Siniša Petrović osudilo na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Naime, Pljevljak je kazao Petroviću da nigde nije pročitao njegovu konstataciju kad je usmeno obrazlagao presudu, da Tužilaštvo nije dokazalo da je sa ostalima pribavio 47 miliona evra od prodaje droge i da zato ta imovinska korist nije oduzeta.

- To u pisanoj presudi ne spominjete i kako ja sada da očekujem da imam pravično suđenje - kazao je Šarić. - Vi krijete rečenicu koju ste izrekli i ja ću tražiti vašu krivičnu odgovornost.

Na to je sudija Petrović odgovorio da slobodno traži ako misli da treba i da on ništa nije uradio mimo zakona. Takođe mu je i rekao da nije snimano usmeno objavljivanje presude, što je, prema njegovim rečima, takođe u skladu sa Zakonom i nije obavezno, za razliku od snimanja toka glavnog pretresa.

- Jesam rekao da tužilac nije dokazao da je stečen toliki novac i da ta imovinska korist zbog toga nije oduzeta, ali to i ne treba da stoji u pisanoj presudi - dodao je sudija.

Prema optužnici, Šarić je tokom 2008, 2009. i 2010. godine sa Željkom Vujanovićem i Goranom Sokovićem, koji je u bekstvu, organizovao kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili preprodajom narkotika. Novac zarađen na takav način je ulagan u poslovanje kupljenih i preuzetih preduzeća, a sve sa ciljem prevođenja tog prljavog novca u legalne tokove i prikrivanja njegovog nezakonitog porekla i stvarnih vlasnika. Na taj način, prema optužnici, oprano je najmanje 20 miliona evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.