PROCUREO STRAVIČAN SNIMAK IZ SRBIJE: Tragedija kakvu nismo skoro videli (VIDEO)
Bisiklista, Foto: Printscreen

TUGA

PROCUREO STRAVIČAN SNIMAK IZ SRBIJE: Tragedija kakvu nismo skoro videli (VIDEO)

Biciklista je, nažalost, stradao na licu mesta

Objavljeno:

Na jednoj Fejsbuk grupi objavljen je stravičan video-snimak nadzorne kamere, koji pokazuje trenutak stradanja starijeg bicikliste na uglu Cara Lazara i Sremske ulice u Futogu.

Ovi podaci poklapaju se sa mestom nesreće, koja se dogodila 20. avgusta u ovom mestu, a kada je na licu mesta poginuo stariji muškarac, kako prenose beogradski mediji.

Situacija je veoma komplikovana i, bilo da sud odluči da je kriv vozač automobila, biciklista, ili da je krivica podeljena, najvažniji zaključak ovog videa je - budite oprezni!

Veštaci će uzimati u obzir deliće sekunde, svaki podeok na skali brzinometra, realne mogućnosti da pešak proceni situaciju, da automobil zakoči i slično.

Ono što se, na prvi pogled, i bez matematike i veštačenja jasno vidi jeste da je biciklista prošao pored znaka "STOP", pokušao da se uključi u Cara Lazara, a zatim ga popriličnom brzinom odbacuje automobil koji je iz nekog razloga skrenuo u svoju levu traku.

1. Oni koji tvrde da je kriv biciklista, pozivaju se na znak STOP.

2. Međutim, drugi u raspravi koja se pokrenila na fejsbuku kažu da je brzina automobila sigurno mnogo veća od dozvoljene, i da je biciklista dobro procenio da na put može da se uključi.

3. Postoji i treći momenat, a to je pitanje zašto je vozač automobila skrenuo u svoju suprotnu traku. Da to nije uradio, biciklista bi bio živ. Jednostavno, objašnjavaju, biciklista je dobro uočio automobil i procenio da može da se uključi, ali nije očekivao da će automobil da skrene izvan svoje trake. Neki veruju i da je vozač automobila to uradio baš da bi izbegao sudar...

U pitanju su, definitivno, delići sekunde od kojih je zavisio jedan život koji je, na kraju, izgubljen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.