RADOSLAV JE NOVOSADSKI ESKOBAR I SLUČAJ DOBIJA NOVI OBRT: Zakazano suđenje, ali postoji jedan šokantan detalj
Radoslav Cvijović, Foto: Slađana Stojanović

početak suđenja

RADOSLAV JE NOVOSADSKI ESKOBAR I SLUČAJ DOBIJA NOVI OBRT: Zakazano suđenje, ali postoji jedan šokantan detalj

Pored Cvijovića na optuženičkoj klupi u četvrtak 12. septembra naći će se i njegov zet Slavko Pavlov

Objavljeno:

Radoslavu Cvijoviću, kojeg mediji nazivaju "novosadski Eskobar" sledeće sedmice će početi suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu povodom optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain.

Pored Cvijovića na optuženičkoj klupi u četvrtak 12. septembra naći će se i njegov zet Slavko Pavlov.

Oni su u pritvoru od novembra 2017. kada je istovremeno u Češkoj uhapšen i drugi deo pripadnika ove grupe, među kojima je Cvijovićev sin,kako prenose beogradski mediji.

Grupi uhapšenoj u Češkoj u toj zemlji je već okončano suđenje. Oni su osuđeni uz iste dokaze, koji bi treblao da se koriste i u procesu pred beogradskim sudom.

Cvijovića i Pavlov se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštila policija u novembru 2017, Radoslav Cvijović sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama.

U Češkoj su na primopredaji četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, sin Radosavljev, Josip Capik, koji živi i radi u Mađarskoj i Branislav Bikić, za koga se sumnja da je zadužen za distribuciju kokaina na češkom tržištu.

Mediji su preneli da je posle višemesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holandiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju do dva meseca pred hapšenje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.