ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA! Ovako je likvidiran Željko Ražnatović, ovo su DO SADA NEOBJAVLJENI SPISI!
Ovako je likvidiran Željko Ražnatović, Foto: Profimedia

AU!

ČUVAJ STRAŽU, UBIĆEMO ARKANA! Ovako je likvidiran Željko Ražnatović, ovo su DO SADA NEOBJAVLJENI SPISI!

U dokumentima navodi se i Nikolićev iskaz od 8. marta 2000, u kojem je on tvrdio da je nevin

Objavljeno: 04.09.2019. 15:06h
  • 116

Zoran Nikolić zvani Pegla bio je jedan od okrivljenih u slučaju ubistva Željka Ražnatovića Arkana, bivšeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

On je najpre sve prepoznao i do detalja kako su 15. januara 2.000. u beogradskom hotelu Interkontinental ubijeni Ražnatović i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić, da bi onda sve porekao iz straha i tvrdio da mu je iskaz bio iznuđen.

Iako je u međuvremenu umro u Okružnom zatvoru u Beogradu, njegov iskaz bio je jedan od ključnih dokaza na osnovu kojih su njegovi saučesnici u zločinu Dobrosav Gavrić, Milan Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni na višedecenijsku robiju.

Tvrdio da je nevin

U dokumentima navodi se i Nikolićev iskaz od 8. marta 2000, u kojem je on tvrdio da je nevin i ponavljao: „Ima Boga, biću pušten na slobodu“.

- Poslednjih 10 – 12 godina bio sam Gagijev telohranitelj. Dve tri nedelje pre ubistva Arkana bio sam kod Gagija u stanu na Novom Beogradu i tad mi je rekao: „Biće posla, bićeš zadovoljan novčanom naknadom. Nemoj ništa da pitaš i ne raspituj se mnogo, bićeš blagovremeno obavešten. Za tebe nije ništa strašno, nemoj da pametuješ“. Gagi je rekao da će biti likvidiran komandant, a da je moj zadatak da čuvam stražu i upozorim ih ako neko naiđe - izjavio je Nikolić.

On je dodao da ga je kobnog dana pozvao Gagi i rekao mu da njegovu sestru od tetke odveze u Bogatić. U Beograd se vratio oko 16 sati i otišao u stan koji su iznajmili Đuričić, Gavrić i Nikolić.

Zakopao ključeve

- Gagi mi je rekao da je došao taj dan! Moj zadatak je bio da golfom odvezem Gavrića dok će iza nas opel kalibrom ići Gagi i Miki. Potom je trebalo da stojim ispred hotela i javim Gagiju ako naiđe policija. Njih trojica su ušli u hotel, a Gagi me je pozvao i pitao: „Da li je sve pod kontrolom? Akcija treba da počne“. Začula se pucnjava, a onda sam video Gavrića kako puzi po tlu, kao da umire. Ubacili smo ga u golf i odvezli se ka bazenu 11. april na Novom Beogradu – ispričao je Nikolić.

On je objasnio da su Đuričić i Nikolić ranjenog Gavrića preneli u drugi auto.

- Gagi mi je rekao da odvezem golf do njegove zgrade, dam ključeve, saobraćajnu i krvavu presvlaku s mesta suvozača njegovom bratu. Na kraju smo presvlake bacili, a ključeve zakopali na placu – rekao je Zoran Nikolić.

Više o Arkanu: 

 

(Espreso.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media