SRPSKI MAFIJAŠI NA PAKETE DROGE ZALEPILI SLIKU GAVRILA PRINCIPA! Kad su ih hapsili, zaplenili su im 800 KG KOKAINA
Kad su ih hapsili, zaplenili su im 800 KG KOKAINA, Foto: MUP Srbije

PA HIT!

SRPSKI MAFIJAŠI NA PAKETE DROGE ZALEPILI SLIKU GAVRILA PRINCIPA! Kad su ih hapsili, zaplenili su im 800 KG KOKAINA

Delegat vlade na Kanarskim ostrvima Huan Salvador Leon obelodaniće detaljne informacije o zapleni broda i sprečavanju krijumčarenja

Objavljeno:

Španske snage bezbednosti presrele su u Atlantiku, blizu Azorskih ostrva, brod natovaren sa 800 kilograma kokaina koji je unajmila srpska mafija. Nakon zaplene, kokain je prevezen u Las Palmas na Kanarskim ostrvima, gde je reagens testovima utvrđeno da se radi o kokainu, čija se vrednost procenjuje na oko 50 miliona evra. Prilikom zaplene broda "Seascape" sa američkom zastavom, uhapšena su tri mornara, Meksikanac E. A. A. C. (24), Rus S. R. (48) i Srbin V. F. (44). Pretpostavlja se da su kokain krijumčarili iz Južne Amerike u Evropu.

Ono što je zanimljivo je da su lepili fotografije Gavrila Principa na pakete kokaina:

Operacija, koju su sprovele Nacionalna policija, Civilna garda i Poreska agencija uz saradnju drugih evropskih bezbednosnih snaga, rezultirala je hapšenjem šest osoba: tri mornara (Srbin, Meksikanac i Rus) i još dve osobe koje su jutros uhapšene u Srbiji, istakao je Alberto Morales, inspektor španske nacionale policije, prenosi "Diario de Avisos".

U Srbiji su zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M. Đ. (66) i D. Đ. (39), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga, prenosi MUP.

Jahta pod nazivom "Seascape" sa američkom zastavom lociran je od strane španskog carinskog broda "Petrel I", a kasnije je sproveden u Pomorsku bazu mornarice u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima.

Delegat vlade na Kanarskim ostrvima Huan Salvador Leon obelodaniće detaljne informacije o zapleni broda i sprečavanju krijumčarenja.

Kako je lociran brod sa skoro 800 kilograma kokaina?

S obzirom na informacije o mogućnosti neposredne realizacije pomorske trgovine drogom, španske vlasti su preko Službe carinskog nadzora mobilisale brod za specijalne operacije "Petrel I" a sumnjivo plovilo je uočeno 24. avgusta na oko 200 milja jugozapadno od Azorskih ostrva. Na njegovoj palubi primećene su opojne droge, a odmah se posumnjalo na kokain, preneo je medij "Niticiasde.es".

Tokom manevra broda, nije uočena registracija, niti je bila podignuta zstava ili drugi znakovi koji bi ukazali na nacionalnost broda. Nakon dobijanja ovlašćenja na osnovu međunarodnog prava Bečke konvencije protiv nezakonite trgovine drogom, provereni su detalji i utvrđeno da je u pitanju brod "Seascape".

Na jednom od paketa, prilikom sprovođenja u Las Palmas, izveden je test reagenasa, prilikom čega je utvrđeno da se radi o kokainu.

Njegova vrednost procenjuje se na oko 50 miliona evra.

Kako su organizovali krijumčarenje kokaina?

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina. Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su zaustavljeni od strane španskih nadležnih organa u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Jedan portal posle nekoliko sati piše - 797 kilograma

Španski medij "Diario de Avisos", ali i još neki drugi, je nekoliko sati nakon vesti o 800 kilograma kokaina preneo da je ipak reč o 797 kilograma kokaina. S tim u vezi, na društvenim mrežama su počele pošalice u kojim se građani pitaju da li je u pitaju gruba greška ili su tri kilograma misteriozno isparila.

(Espreso.co.rs / Diario de Avisos)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.