POGINUO TOKOM NOĆNOG PLANINARENJA? Novosađanina prijatelji tražili DVA DANA! Pronašli njegovo BEŽIVOTNO TELO!
Aleksandar Saša Mijanović, Foto: FACEBOOK / SCREENSHOT

tragično

POGINUO TOKOM NOĆNOG PLANINARENJA? Novosađanina prijatelji tražili DVA DANA! Pronašli njegovo BEŽIVOTNO TELO!

Smrt građevinskog investitora Aleksandra Saše Mijanovića (45), koji je stradao prilikom noćnog planinarenja na Rtnju, nije zavila u crno samo njegovu porodicu već i brojne ljude širom Srbije kojima je nesebično pomagao

Objavljeno:

Građevinski investitor iz Novog Sada i funkcioner Džudo-kluba Crvena zvezda pao sa litice kada je sam krenuo u noćno planinarenje na Rtnju.

Smrt građevinskog investitora Aleksandra Saše Mijanovića (45), koji je stradao prilikom noćnog planinarenja na Rtnju, nije zavila u crno samo njegovu porodicu već i brojne ljude širom Srbije kojima je nesebično pomagao. Nakon što je nestao 25. avgusta potraga za njim trajala je punih 26 sati, a osim Gorske službe i policije, u nju su bile uključene i na desetine navijača jer je Aleksandar bio strastveni navijač crveno-belih i u upravi Džudo-kluba Crvena zvezda.

foto: FACEBOOK / SCREENSHOT

Bavio se građevinom

Miljanović je kobne večeri sam pošao na planinarenje i ubrzo mu se izgubio svaki trag. Pošto se nije vratio, njegovi prijatelj su prijavili nestanak GSS.

- Posle 26 sati pretrage terena za nestalim, spasioci su odlučili da prekinu potragu i krenuli nazad. Nada da će ga pronaći živog nestala je kada su po povratku ugledali njegovo beživotno telo na jednoj litici - kaže izvor Srpskog telegrafa.

foto: FACEBOOK

Mijanović se u Novi Sad iz Crne Gore doselio kao student, a po završetku studija ostao je u tom gradu, koji je zavoleo, i počeo da se bavi građevinom. Njegova smrt potresla je mnoge jer je bio veliki dobrotvor.

- On je pre svega čovek velikog srca, koji je pomagao svima - kaže njegov prijatelj.

Imao je tri sina

- Bio je sposoban preduzetnik, ali je imao izuzetan odnos prema svojim radnicima. Pomagao je svakome kome je mogao, a svake godine bi nekog od svojih radnika i nagrađivao stanovima, takav je čovek bio. Pomagao je i izgradnju i obnovu sportskih sala i igrališta po Novom Sadu, ali i škola za nezbrinutu decu. Iza sebe je ostavio tri sina, ali i mnogo tužnih prijatelja, njega su svi voleli - prenosi "Srpski telegraf".

foto: FACEBOOK / SCREENSHOT

Miljanović je bio i predsednik kulturno-umentičkoh društva "Sonja Marinković" i organizovao je najveće guslarske predstave u Novom Sadu.

Dobio Orden Svetog Save

Mijanović je pomagao i u izgradnji i obnovi mnogih manastira i crkava, kako po Srbiji tako i u rodnoj Crnoj Gori. U Nikšiću je dao prilog za obnovu manastira i finansirao izgradnju parohijskog doma. Kao veliki donator crkvama i manastirima, dobio je Orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju u manastiru Mileševa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.