ALEKSANDAR MIJANOVIĆ JE MRTAV! Pronašli su njegovo telo!
Aleksandar Mijanović, Foto: Printscreen

TUGA DO NEBA

ALEKSANDAR MIJANOVIĆ JE MRTAV! Pronašli su njegovo telo!

Mijanović je na noćno planinarenje otišao potpuno sam

Objavljeno: 17:21h

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije su pronašli telo nestalog planinara A. M. iz Novog Sada na planini Rtanj, saopšteno je iz te organizacije.

Kako piše "Blic", radi se o Novosađaninu Aleksandru Mijanoviću (45), koji je nestao u subotu uveče.

- Poziv prema GSS-u je primljen od strane prijatelja nestalog planinara koji nije bio dostupan posle izvesnog vremena, nakon najavljenog odlaska na planinu. Spasioci GSS-a su pokrenuli akciju i nakon 26 sati češljanja terena za nestalim A. M. spasisoci su nažolost pronašli telo u beživotnom stanju. Dežurni policajci koji su pretraživali teren zajedno sa spasiocima su bili na licu mesta, a detalji i uzroci smrti unesrećenog nisu još poznati - navodi se u saopštenju.

Gorska služba spasavanja Srbije ovom prlikom izjavljuje saučešće porodici tragično unesrećenog.

Podsećamo, Mijanović je na noćno planinarenje otišao potpuno sam. Njegovi prijatelji planinari na Fejsbuku su objavili post kojim mole sve koji nešto znaju o Aleksandru da obaveste policiju. Potraga Gorske službe za njim je u toku.

- Jedan naš drugar planinar je u nedelju, 25.8. sam otišao da planinari i od tada mu se gubi svaki trag. Nije dostupan, nikome se nije javio. Rekao je da ide na Rtanj, ali to ne znamo da li je sigurno. Porodica je obavestila jutros policiju, a GSS je krenuo u potragu. Nije prešao granicu, tj. izašao iz zemlje. Zove se Aleksandar, ima 45 godina, vozio je automobil - plavu “škodu”. Ako neko primeti auto u blizini početka neke planinarske staze, molim vas da mi javi. Ili ako ga je sreo na nekoj stazi. Hvala svima - napisala je Ljiljana Lazarević na svom Fejsbuk profilu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.