MAJCI KOJA JE BEBU BACILA U ĐUBRE ODUZETO PRVO DETE! Uzeli su joj SINA, a otac novorođenčeta traži DNK TEST!
Žarkovo, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

nastavak slučaja

MAJCI KOJA JE BEBU BACILA U ĐUBRE ODUZETO PRVO DETE! Uzeli su joj SINA, a otac novorođenčeta traži DNK TEST!

Prema rečima našeg izvora upućenog u slučaj, Mirjani G, suspendovano je roditeljstvo nad starijim sinom, tako da je sada dečak pod starateljstvom Centra za socijalni rad...

Objavljeno:

Muškarac, za koga se sumnja da je otac bebe pronađene u kontejneru na Čukarici, tražio je utvrđivanje očinstva, dok je Mirjani G, ženi koja je tek rođenu bebu ostavila u đubretu, privremeno oduzeto prvo dete, saznaje "Blic".

Prema rečima našeg izvora upućenog u slučaj, Mirjani G, suspendovano je roditeljstvo nad starijim sinom, tako da je sada dečak pod starateljstvom Centra za socijalni rad.

Kako se saznaje, nakon hapšenja i određivanja pritvora Mirjani G, starijeg sina će će čuvati deda, odnosno otac osumnjičene s kojim ona živi u stanu, dok zvanično starateljstvo preuzima Centra za socijalni rad.

Utvrđivanje očinstva za novorođenče

Takođe, sledi i utvrđivanje da li je muškarac koji se navodi kao otac bebe, zaista njegov otac, te će biti rađeno utvrđivanje očinstva.

Mirjana G. juče je u Višem javnom tužilaštvu priznala da je rodila bebu nakon čega ju je bacila u kontejner, ali sledi i utvrđivanje majčinstva uzimanjem DNK osumnjičene.

Podsećanja radi, bebu je u kontejneru 26. avgusta rano ujutru pronašao penzioner Slobodan Cvetković dok je šetao psa.

Kako je ispričao, čuo je kako iz kontejnera dopire zvuk koji je opisao "kao neko stenjanje".

- U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomeram đubre ne bi li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava, sa pupačnom vrpcom i posteljicom - ispričao je tada ovaj penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio, beba nije plakala, već je samo stenjala. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, te je novorođeni dečak zbrinut u dečjoj bolnici u Tiršovoj, odakle je saopšteno da je opšteg dobrog zdravlja i da nema povrede.

Odao je račun iz prodavnice

Prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, račun iz prodavnice koji se nalazio u kesi u koju je Mirjana G. stavila svoju tek rođenu bebu i potom je ostavila u kontejneru, bio je ključni trag koji je policiju odveo do majke deteta.

Naime, Mirjanin otac je u nedelju posle podne pazario jogurt u obližnjem marketu i doneo ga u stan u kesi sa sve računom unutra.

Mirjana se bez nadzora lekara, porodila narednog jutra, dok su njen otac i sedmogodišnji sin spavali, zatim je bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejner koji se nalazi u blizini zgrade u kojoj stanuju.

Policija je u kesi u kojoj se nalazio mališan pronašla račun iz prodavnice, gde su se odmah i uputili. Vraćajući unazad sigurnosne kamere iz marketa i uz pomoć radnika, uspeli su da pronađi čoveka koji je pazario jogurt - Mirjaninog oca. Tako su policijski službenici uspeli da lociraju majku tek rođenog dečaka koja je svojim monstruoznim činom šokirala javnost.

Priznala sve, sledi veštačenje i saslušanja

Mirjana G. (33) na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala je da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru u blizini svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Mirjana G. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.