OTELI SU MALENU MAŠU IZ MAJČINOG NARUČJA! Troje Francuza sada imaju JEDAN ZAHTEV od Srbije!
Otmičari služe kaznu u Srbiji, Foto: Printscreen/Kurir

šokantan slučaj

OTELI SU MALENU MAŠU IZ MAJČINOG NARUČJA! Troje Francuza sada imaju JEDAN ZAHTEV od Srbije!

Troje državljana Francuske, koji robijaju u Srbiji zbog otmice devojčice Maše Prenković 2015. godine, žele da ostatak kazne odsluže u domovini

Objavljeno: 08:23h

Francuski državljani Sebastijan Branšu, njegova supruga Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel, koji su u Srbiji osuđeni na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković 11. marta 2015, žele da ostatak kazne služe u rodnoj zemlji, rekli su iz Ministarstva pravde.

Otmičari su preko srpskog Ministarstva pravde podneli zahteve za transfer - odnosno za služenje ostatka kazni u Francuskoj, a odgovor te države se čeka.

- Sebastijan koji je osuđen na 11 godina zatvora, služi kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, jedinom zatvoru u Srbiji u kojem kaznu mogu da izdržavaju muškarci, strani državljani. Njegova supruga i njena ćerka kazne od devet i sedam godina služe u ženskom zatvoru u Požarevcu. Da bi do transfera uopšte došlo potrebno je da ta država prihvati presudu našeg sudstva, što podrazumeva izricanje iste ili teže sankcije - rekli su u ministarstvu.

Podsetimo, mala Maša je sa majkom bila u beogradskom naselju Braće Jerković kada su im otmičari prišli i iz majčinog naručja oteli devojčicu. Pobegli su u BMW-u, a majci koja je pokušala da im uzme ćerku povredili prste vratima od automobila. Nakon otmice usledila je filmska policijska potera za njima, a sustignuti su i uhapšeni na naplatnoj rampi auto-puta ka Zagrebu, kod Šimanovaca. Prilikom hapšenja kod njih su pronađena četiri pasoša, tri njihova i pasoš jedne devojčice, malo mlađe od otete Maše.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.