ČETVOROSTRUKI UBICA IZ JABUKOVCA OTKRIO ODAKLE MU ORUŽJE: Davor je sam napravio prigušivače BRZO I LAKO
Davor je sam napravio prigušivače brzo i lako, Foto: Prentscren

JEZIVO

ČETVOROSTRUKI UBICA IZ JABUKOVCA OTKRIO ODAKLE MU ORUŽJE: Davor je sam napravio prigušivače BRZO I LAKO

Ubica će biti poslat na psihijatrijsko veštačenje

Objavljeno: 28.08.2019. 14:01h
  • 2

Davor Pernić (35), osumnjičen za četvorostruko ubistvo u selu Valja Vratne kod Negotina, priznao je istražnim organima da je sam napravio prigušivače za svoja oružja kojima je počinio zločin.

Podsetimo, on se tereti da je 7. avgusta pre podne hladnokrvno ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) na njihovom salašu u mestu Valja Vratne, na tromeđi Jabukovca, Vratne i Urovice.

Budući da je i u selu poznat kao vrsni mehaničar, prigušivače je napravio lako i brzo, od materijala koje je već imao, a navodno gledajući tutorijale na internetu.

Ubica je priznao i od koga je kupio pištolj i pušku kojim su počinjena ubistva, ali i ostalo oružje koje je pronađeno zakopano u bagremaru salaša na kojem je živeo njegov otac Slaviša Pernić.

Automatski pištolj "škorpion" i poluautomatsku malokalibarsku pušku, koje su korišćene u zločinu, kao i dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, Davor je naveo da je kupio od dvojice meštana Jabukovca. Ovi njegovi navodi se proveravaju, i ukoliko se potvrde, protiv tih osoba će biti podnete krivične prijave.

- Do najsitnijih detalja, smiren, bez trunke nervoze, opisao je svoje motive da počini ovaj monstruozni zločin. Rekao je da je to učinio iz straha da ga ne identifikuju, iako je na Rajin salaš došao maskiran, sa fantomkom na glavi i u rukavicama, kako ne bi ostavio nikakve tragove - ispričao je izvor iz istrage.

Sve je to, tvrdio je Pernić pred istražnim organima, učinio da pomogne ženi sa kojom se mesecima dopisivao na društvenim mrežama jer boluje od karcinoma grlića materice.

Kako je Davor ispričao pred tužiocem, svojim žrtvama je pokrio lica, jer mu je, kako je rekao, bilo gadno ga ih gleda, a po povratku s mesta zločina dugo je povraćao. Redovno je pratio i vesti u medijima o ubistvima, a navodno i komentarisao da nije baš sve onako kako mediji javljaju.

Očekuje se da će Više javno tužilaštvo za ovaj zločin tražiti kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora, budući da kazna doživotnog zatvora stupa na snagu tek od 1. decembra. Inače, Davor Pernić se vodi kao neosuđivan, jer mu je kazna koju je dobio zbog prinude 2004. izbrisana iz kaznene evidencije.

Ubica će biti poslat na psihijatrijsko veštačenje. Tu bi trebalo da se utvrde "psihičko stanje i psihički odnos prema preduzetim radnjama i ostvarenim posledicama".

Istinitost Davorovog priznanja u vezi sa oružjem kojim je izvršio ovo četvorostruko ubistvo trebalo bi da uskoro potvrdi balističko veštačenje, budući da je iskopano oružje poslato na analizu.

(Espreso. rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media